Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na SP ve Wisle si pro vítězství doletěli Rakušané, Češi skončili poslední

Soutěžní program Světového poháru ve skocích na lyžích odstartoval v polské Wisle závodem družstev, který si podmanili Rakušané v čele s úřadujícím vítězem seriálu Stefanem Kraftem. Český tým obsadil ve složení Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek, Vojtěch Štursa, Filip Sakala poslední deváté místo. 

Stefan Kraft
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA

Na osmé Rusko ztratili Češi propastných 53 bodů a navázali na nevydařené výsledky z páteční kvalifikace, z které se ani jeden z nich nedostal do nedělního individuálního závodu.

Poslední deváté místo zapsal národní tým i na závěr minulé sezony v březnu na Holmenkollenu. Tenkrát byl v sestavě také Roman Koudelka, jenž úvod tohoto ročníku kvůli zranění vynechává.

Rakušanům zajistil vítězství posledním skokem Kraft a o 8,7 bodu odsunul na druhé místo Němce, kteří těsně vedli po prvním kole. Třetí skončili domácí Poláci.

Je nám líto, video expirovalo.
Závodu družstev na SP skokanů ve Wisle kralovali Rakušané

SP ve skocích na lyžích ve Wisle (Polsko) - družstva:

1. Rakousko (Hayböck, Aschenwald, Huber, Kraft) 1078,0, 2. Německo (Schmid, Paschke, Geiger, Eisenbichler) 1069,3, 3. Polsko (Žyla, Muranka, Kubacki, Stoch) 1061,5, 4. Norsko 1024,2, 5. Japonsko 996,3, 6. Slovinsko 968,4, ...9. ČR (Štursa, Sakala, Polášek, Kožíšek) 368,0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články