Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Překvapení v Ruce. Granerud neprošel do hlavního závodu, vyhrál Kobajaši

Světový pohár skokanů na lyžích pokračuje ve finské Ruce. Kvalifikací neprošli čeští skokani Čestmír Kožíšek ani Viktor Polášek a v olympijské sezoně se ani na třetí pokus bodů nedočkají. Ovšem daleko větší překvapení je neúspěch Nora Halvora Egnera Graneruda, který skončil jen příčku před Kožíškem na 53. místě. Kvalifikaci vyhrál Japonec Rjoju Kobajaši dlouhým skokem na 147 metrů.

Rjoju Kobajaši
zdroj: Reuters autor: LEHTIKUVA

Kožíšek, který kvalifikaci nezvládl ani v jednom z úvodních dvou závodů v Nižním Tagilu, obsadil tentokrát se skokem dlouhým 113 metrů 54. místo. Od postupové padesátky ho dělilo 3,4 bodu. Polášek, jenž se v Rusku do závodů dostal, zapsal pokus o dva metry kratší a skončil na 58. příčce.

V kvalifikaci překvapivě ztroskotal i norský obhájce titulu v SP Halvor Egner Granerud. Vítěz druhého závodu sezony v Nižním Tagilu skočil 111,5 metru a skončil těsně před Kožíškem na 53. místě.

Z první pozice postoupil Japonec Rjoju Kobajaši, který předvedl nejdelší let dne 147 metrů. Lídr průběžného pořadí SP Karl Geiger z Německa obsadil šesté místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články