Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Poláci jsou "čistí" a mohou na Turné skákat, Kožíšek tak dostane druhou šanci

Vše se v dobré obrátilo a polští skokani na lyžích mohou po opakovaných testech na koronavirus přece jen startovat na Turné čtyř můstků. Pořadatelé oznámili, že všechny nové odběry z pondělního večera vykázaly negativní výsledky a celý tým včetně obhájce titulu Dawida Kubackého a olympijského vítěze Kamila Stocha byl propuštěn z karantény. V Oberstdorfu tak díky tomu do úvodního závodu seriálu nastoupí všichni přihlášení skokani včetně českého tria Viktor Polášek, Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek. Přímý přenos úvodního závodu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 16:30.

Kamil Stoch
zdroj: ČTK/DPA

"Z negativních výsledků a z následného zrušení opatření v polském týmu máme velkou radost. Proto jsme rozhodli, že dnes první kolo odstartujeme s kompletním polem, pondělní kvalifikaci nebudeme počítat," řekl ředitel závodů Mezinárodní lyžařské federace FIS Sandro Pertile.

Svěřenci českého trenéra Michala Doležala museli do karantény po nedělním pozitivním testu na covid-19 Klemense Muraňky a nemohli nastoupit do kvalifikace. Opakovaný Muraňkův test byl ale negativní a Poláci šli proto na třetí odběry, které u všech potvrdily negativní nález.

Je nám líto, video expirovalo.
Polští skokani jsou negativní a na Tour mohou závodit

Mezinárodní lyžařská federace FIS na základě toho anulovala výsledky kvalifikace, v níž z českých reprezentantů uspěli jen Polášek s Koudelkou, a do závodu pustí všech 62 přihlášených skokanů. Soutěžit se bude v klasickém formátu, a ne k. o. systémem ve dvojicích pro padesátku kvalifikovaných, jak je na Turné zvykem.

Rakušan Philipp Aschenwald, který kvalifikaci vyhrál, by měl i tak dostat vítěznou prémii 5000 eur (131 000 korun). Pertile už dříve uvedl, že odměna bude vyplacena, i kdyby vzhledem k vývoji událostí nebyla kvalifikace uznána jako oficiální soutěž.

Program v Oberstdorfu odstartuje ve 14:30 tréninkovým kolem pro polské skokany. V 15:00 se uskuteční zkušební kolo a závodit se bude od 16:30.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články