Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Domácí Slovinky opanovaly týmovou soutěž v Ljubnu, Češky skončily desáté

Druhý závod letošního Světového poháru představoval pro skokanky na lyžích týmovou soutěž. Na můstcích ve slovinském Ljubnu se blýsklo skvělými výkony domácí družstvo. Druhé skončily Norky a třetí Rakušanky. Čtveřice českých skokanek – Karolína Indráčková, Zdeňka Pešatová, Štěpánka Ptáčková a Klára Ulrichová se neprobojovala do druhého kola, skončila desátá. 

Karolína Indráčková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rok Rakun

Z českých skokanek na lyžích předvedla nejlepší výkon Klára Ulrichová, která doskočila do délky 86,5 metru. Karolína Indráčková týmovou soutěž zahájila výkonem 80,5 metru, ale Zdeňka Pešatová přidala jen 70 metrů a Štěpánka Ptáčková délku 76 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Výkony skokanek v závodu družstev z Ljubna

Jejich bodové ohodnocení jim vysloužilo desátou příčku, což na druhé kolo závodu nestačilo. Přesto za sebou nechaly týmy Kanady, Rumuska a USA.

Na domácím můstku se nejlépe dařilo Slovinkám. Těm patřilo první místo už po prvním kole a v kole druhém si vítězství už nenechaly vzít. Uhájily jej před týmem Norska a Rakouska, které si rozdělily pódiová umístění.

Výsledky SP ve skocích na lyžích žen v Ljubnu

SP ve skocích na lyžích žen v Ljubnu (Slovinsko):

Družstva: 1. Slovinsko (Klinecová, Rogeljová, Bogatajová, Križnarová) 1064,8 b., 2. Norsko 1046,9, 3. Rakousko 1028,9, ...10. ČR (Indráčková, Pešatová, Ptáčková, Ulrichová) 422,4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články