Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Rakušané na pravděpodobnost nehleděli. V Zakopaném ovládli závod družstev

Polský tým měl vítězství pevně ve svých rukou, ale skoky na lyžích jsou nevyzpytatelná záležitost a jeden nevydařený pokus domácí celek odsunul na druhé místo. Kvarteto z Rakouska Hayboeck, Hoerl, Aschenwald a Huber v polském Zakopaném navázalo na listopadové vítězství z Wisly. Třetí skončili Norové.

Nahoru dolů, v takovém duchu se neslo první i druhé kolo závodu v polských Tatrách. S hustým sněžením a proměnlivým větrem se v Zakopaném nedokázali vyrovnat v prvním kole ani takové hvězdy světového poháru jako Halvor Egner Granerud nebo Markus Eisenbichler, Rakušanům šance na vítězství ztížil zase nepovedený skok Jana Hoerla.

To domácí skokané si s podmínkami poradili nadmíru dobře a po prvním kole vedli Zyla, Stoch, Stekala a Kubacki o téměř 22 bodů před druhým Rakouskem. Ani pohodlný polštář ale pro Poláky, kteří v posledních dvou závodech sezony skončili dvakrát třetí, první výhru neznamenal.

V kole finálovém se často čekalo na příznivý vítr, nicméně se skákalo mnohem vyrovnaněji. Drama nabídla třetí série, kdy vyhořel Andrzej Stekala a skok dlouhý 115,5 metru Poláky shodil na druhé místo. První příčka spadla do klína Rakušanům a v závěrečné sérii si vítězství pro svůj tým ohlídal Daniel Huber. Polský celek na stříbrné pozici ztratil necelých devět bodů, na bronz se po druhém kole vyhoupli Norové.

Čeští skokané do Zakopaného vůbec neodcestovali, nepředstaví se ani na příštím mítinku v Lahti. Reprezentace dala přednost přípravě na skokanské mistrovství světa, kde se pokusí vylepšit své výsledky ze zatím nevydařené sezony.

Závod SP ve skocích na lyžích v Zakopaném (Polsko) - družstva:

1. Rakousko (Hayböck, Hörl, Aschenwald, Huber) 991,2, 2. Polsko (Žyla, Stoch, Stekala, Kubacki) 982,3, 3. Norsko (Tande, Granerud, Lindvik, Johansson) 974,8, 4. Slovinsko 936,9, 5. Japonsko 925,1, 6. Německo 870,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články