Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České skokanky nebudou ve Villachu chybět. Ulrichovou čeká olympijská vítězka

České skokanky na lyžích Klára Ulrichová a Anežka Indráčková se bez problémů kvalifikovaly do středečního závodu Světového poháru ve Villachu, jenž bude prvním dílem Silvestrovského turné. Starší ze sester Indráčkových Karolína nestartovala kvůli nemoci.

Silvestrovské turné je obdobou mužského Turné čtyř můstků. Na rozdíl od něj se ženský miniseriál koná pouze ve dvou dějištích, kde se skáče dvakrát. Ve Villachu budou skokanky o body do celkového pořadí bojovat ve středu a ve čtvrtek, další dva závody se uskuteční o víkendu na Silvestra a Nový rok ve slovinském Ljubnu.

Stejně jako muži budou i ženy v prvním kole svádět k.o. souboje, z padesátky startujících postoupí do druhého kola 25 vítězek a pět poražených s nejlepšími výkony.

České reprezentantky se z 52 závodnic kvalifikovaly na 41. a 42. místě. Obě mají pro první kolo těžké soupeřky: Ulrichovou čeká dvojnásobná olympijská vítězka Urša Bogatajová ze Slovinska, Indráčková se utká s Norkou Annou Odine Strömovou, šestou ženou aktuálního pořadí Světového poháru.

Závody v Ljubnu můžete sledovat v přímém přenosu na programu ČT sport a na ČT sport Plus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články