Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lamparter ovládl minisérii Seefeld Triple a dostal se do čela Světového poháru

Rakouský sdruženář Johannes Lamparter ovládl prestižní minisérii Seefeld Triple. Po sobotním vítězství v rakouském středisku udržel v závěrečném třetím dílu první místo a zároveň se ujal vedení ve Světovém poháru. Z českého tria dokončil závěrečný běh na 12,5 km jenom Ondřej Pažout, na 31. místě jej od bodované třicítky dělilo téměř 14 sekund. Jan Vytrval odstoupil po skoku a Tomáš Portyk do cíle nedoběhl.

Johannes Lamparter se raduje z vítězství
zdroj: ČTK / AP / Andreas Schaad

Jednadvacetiletý mistr světa Lamparter zvítězil s náskokem 16,5 sekundy před německým rivalem Julianem Schmidem a vylepšil loňské druhé místo. Třetí skončil Jens Luraas Oftebro z Norska, jeho krajan Jörgen Graabak prvenství v miniseriálu neobhajoval.

Seefeld Triple byl pro sdruženáře vrcholem sezony SP. Přenášeli si časy do dalších dnů a Lamparter, který zahájil seriál druhým místem a v sobotu se ujal vedení, jako celkový vítěz získal dvojnásobné prize money, dvojnásobné body a mimořádnou prémii. V čele průběžného pořadí sezony vystřídal Jarla Magnuse Riibera z Norska, který byl v sobotu po skoku kvůli nevyhovující kombinéze diskvalifikován a dál už v závodech nepokračoval.

Čeští sdruženáři skončili v Seefeldu bez bodu. Pažoutovo 31. místo bylo pro tým maximem za celý víkend.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články