Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sdruženář Lamparter vyhrál druhý závod minisérie Seefeld Triple

Rakušan Johannes Lamparter vyhrál s přehledem druhý závod Světového poháru v severské kombinaci v Seefeldu a ujal se vedení v prestižní minisérii Seefeld Triple. Nejlepší z českých sdruženářů Jan Vytrval obsadil v druhém dílu 34. místo.

Rakouský sdruženář Johannes Lamparter
zdroj: ČTK / AP autor: Andreas Schaad

Mistr světa Lamparter vedl před domácím publikem už po skoku a nakonec vybojoval sedmé vítězství v SP v kariéře a čtvrté v této sezoně s náskokem více než 20 sekund před dvojicí Němců. Druhý doběhl do cíle desetikilometrové trati olympijský vítěz Vinzenz Geiger, třetí skončil stejně jako v pátečním úvodním dílu Julian Schmid.

Vytrval, který po skoku figuroval na 23. příčce a ještě v polovině běžecké části útočil na bodovanou třicítku, nakonec na 34. místě zaostal o více než tři minuty za vítězem. Tomáš Portyk a Ondřej Pažout se seřadili na 38. a 39. místě.

Seefeld Triple je pro sdruženáře vrcholem sezony Světového poháru. Sdruženáři si přenášejí časy do dalších dnů, a kdo v neděli jako první přijede do cíle po 12,5 kilometrech, získá jako celkový vítěz dvojnásobné prize money, dvojnásobné body a mimořádnou prémii.

Vyvrcholení bojů už se nebude týkat lídra průběžného pořadí Jarla Magnuse Riibera. Norský sdruženář byl dnes po skoku kvůli nevyhovující kombinéze diskvalifikován a nebude moci startovat ani v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články