Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sprinty v Trondheimu mají norské vítěze

Závody Světového poháru v lyžařském sprintu klasicky v Trondheimu vyhráli Norové Johannes Hösflot Klaebo a Maiken Caspersen Fallaová. Klaebo, který v této disciplíně v SP neprohrál od listopadu 2018, porazil krajany Paala Goldberga a Erika Valnese. Fallaová ve finále uhájila ve finiši první místo před Švédkou Jonnou Sundlingovou. Jediný český zástupce Michal Novák vypadl ve čtvrtfinále a i se zdravotní indispozicí získal body za 25. místo.

Johannes Hösflot Klaebo
zdroj: ČTK/AP/Silas Stein

"Dneska to byl hokus pokus, protože nejsem zdravý. Bolí mě v krku a jsem nachlazený," uvedl Novák. "Kvalifikace ale dopadla poměrně super, byl jsem překvapený, jak lehce se mi jelo, i když jsem nebyl spokojený s technikou. Ve čtvrtfinále všechno dobré, jen v zatáčkách byly moje lyže až moc agresivní a ztrácel jsem tam rychlost. Tyhle závody mě hrozně baví, ale nebaví mě, že ty rozjížďky většinou pokazím," konstatoval český reprezentant.

Klaebo v SP vyhrál patnáctý sprint za sebou, v této sezoně se z vítězství radoval podeváté. Cekem má trojnásobný olympijský vítěz z Pchjongčchangu 2018 i loňského mistrovství světa v Seefeldu na kontě už 36 pohárových prvenství.

Dvojnásobná mistryně světa a olympijská vítězka ze Soči 2014 v této disciplíně Fallaová si připsala druhý triumf v sezoně a celkově 21. vítězství v SP, všechny ze sprintu. Naposledy se z prvenství radovala v listopadu v Ruce.

Sprinty byly předposledním dílem švédsko-norské Ski Tour, která v neděli vyvrcholí distančními závody. Po páté etapě jsou v čele Rus Alexandr Bolšunov a Norka Therese Johaugová. Klaebo je šestý, Fallaová až v páté desítce. Novák je na průběžném 39. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články