Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sprint do sjezdovky v Aare ovládli Norové Klaebo a Johaugová. Janatová s Novákem bodovali

Oba čeští běžci na lyžích si připsali body ve sprintu Světového poháru v Aare, který byl třetí zastávkou šestidílné skandinávské Ski Tour. Kateřina Janatová skončila na 21. místě, Michal Novák byl 25. a i potřetí dosáhl ve Švédsku na body. Výběh do sjezdovky ovládli norští favorité - sprinterský suverén Johannes Hösflot Klaebo a vedoucí žena SP Therese Johaugová.

Michal Novák
zdroj: czech-ski.com

Janatová v předchozích závodech Ski Tour v Östersundu nebodovala, ale netradiční sprint na necelých 700 metrů s desetiprocentním stoupáním jí vyšel. V kvalifikaci byla jedenáctá, ve čtvrtfinálové jízdě chvíli vedla, ale nakonec dojela na předposledním pátém místě.

Novák se po 29. a 28. pozici v Östersundu prosadil do bodované třicítky i tentokrát. Z kvalifikace postoupil jako poslední, ve čtvrtfinále dojel rovněž pátý.

Klaebo v SP vyhrál čtrnáctý sprint za sebou, od konce listopadu 2018 ho v této disciplíně nikdo neporazil. Druhý muž SP už je opět v pořádku po zlomenině prstu ze hry na boxerském automatu, ztrátu na vedoucího Rusa Alexandra Bolšunova, vyřazeného v semifinále, však snížil jen lehce. "Byl jsem překvapený, jaký náskok jsem si dokázal vypracovat," řekl v televizním rozhovoru po suverénním finálovém vítězství o 2,39 sekundy před Italem Federicem Pellegrinem.

Je nám líto, video expirovalo.
V Aare na sjezdovku nejrychleji vystoupali Johaugová a Klaebo

Johaugová vyhrála ve Švédsku oba předchozí závody, celkově oslavila již šestnácté vítězství v sezoně. Sprint však v SP ovládla poprvé, ještě nikdy se v něm nedostala ani na stupně vítězů. V cíli se rozplývala nad profilem trati, prudké stoupání označila za svou velkou výhodu. Norský triumf podtrhly druhá Heidi Wengová a třetí Astrid Jacobsenová.

Ski Tour pokračuje ve čtvrtek etapou na 38 km ze švédského Storlienu do norského Meraakeru. O víkendu pak miniseriál zakončí dva závody v Trondheimu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články