Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2004: Česko - Kanada

Českým běžcům na lyžích těsně uniklo semifinále, vyhráli Pellegrino a Brennanová

Čtvrtfinále zastavilo všechny tři české běžce na lyžích ve sprintech volnou technikou na světovém poháru v Davosu. K postupu chyběla Tereze Beranové setina sekundy, Kateřině Janatové dvě a sedmnáct setin dělilo od semifinále Michala Nováka. Při absenci severských velmocí, které ve Švýcarsku nestartují kvůli obavám z koronaviru, ovládl závod mužů Ital Federico Pellegrino a mezi ženami se poprvé v kariéře radovala Američanka Rosie Brennanová.

Kateřina Janatová
zdroj: ČT4 autor: Plíhal Libor

Janatová obsadila v kvalifikaci osmé místo a s přehledem postoupila patnáctým časem i Beranová. Ta pak ve své čtvrtfinálové rozjížďce o setinu prohrála boj o druhé postupové místo s domácí Laurien van der Graaffovou. V konečném pořadí byla čtrnáctá, což je její druhý nejlepší výsledek v kariéře. O místo lepší byla letos v lednu v Novém Městě na Moravě na volné desítce.

Janatová doběhla ve svém čtvrtfinále čtvrtá o dvě setiny za Ruskou Taťjanou Sorinovou, která prošla do dalších bojů jako lucky loser časem, a obsadila konečné 17. místo. Novák se kvalifikoval jako šestadvacátý a v prvním vyřazovacím kole mu rovněž těsně unikl postup časem. Body získal za konečné 23. místo.

Dalším třem reprezentantům čtvrtfinále těsně uniklo. Zuzana Holíková zaostala za postupem o 13 setin a Jan Pechoušek s Tomášem Kalivodou dokonce o pouhé dvě setiny skončili první pod čarou. Sprint skončil v kvalifikaci i pro Petru Hynčicovou (34.), Luďka Šellera (34.) a Petru Novákovou (37.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články