Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bauer poprvé trénoval, do Falunu přijel s dobrým pocitem

Falun (Švédsko) - První seznamovací trénink na tratích mistrovství světa má za sebou Lukáš Bauer. Nejlepší český běžec na lyžích přijel do Falunu s dobrým pocitem z přípravy, v které se nejvíce zaměřoval na klasickou techniku. Na šampionátu se soustředí hlavně na padesátku.

"Cítím se dobře. Největší pozornost byla věnována klasice a stejně tak i dnešní chůze," řekl Bauer po hodinovém ježdění. "Na padesátce je červený okruh lyžařský a modrý běžecký, tak tam si myslím, že bych se měl cítit dobře. Bude záležet, jak se vzbudím, jakou formu budu mít a co předvedou soupeři."

První den okukoval změny, které pořadatelé oproti předchozím závodům světového poháru ve Falunu na trati udělali. "Přidané pasáže nejsou extrémně těžké, co se týče sklonu kopců, ale jsou tahavé," popisoval Bauer.

V uplynulém týdnu v Langbergetu, asi 250 kilometrů od Falunu, absolvoval tři svižné tréninky, mezitím měl úplně lehké lyžování, výklus či posilovnu. "Nešel jsem do úplného maxima, ale dobře jsem se zadýchal a tepově to bylo taky dobré," pochvaloval si Bauer.

Poprvé se na start postaví ve středeční volné patnáctce. Na této distanci získal v klasice stříbro na MS v Liberci 2009 i obě své individuální olympijské medaile - stříbro v klasice v Turíně 2006 a bronz v bruslení o čtyři roky později ve Vancouveru. "Historicky je patnáctka pro mě nejlepší, ale klasika mi teď sedí víc. Na bruslení jsem se nezaměřoval a většinu energie jsem směřoval na padesátku," upřesnil Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer už je ve Falunu

Proto se k favoritům volné patnáctky, v které byl v prosinci 12. v Davosu a před týdnem 22. v Östersundu, neřadí. "Jakmile by se mi podařilo dostat do desítky, tak by byla spokojenost, a jakékoli místo lepší by bylo super. Strašně rád bych vykřikoval, jak bych chtěl medaili, ale favoritů je tady hodně a já mezi ně nepatřím," řekl o svých ambicích. "Na druhou stranu nejezdím špatně. Třeba sám sebe překvapím," dodal Bauer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články