Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Padesátka je jasný vrchol. Štafeta, nebo patnáctka? Bauer ještě nemá jasno

Praha – Jednomu z nejúspěšnějších lyžařů v české historii Lukáši Bauerovi tato sezona zatím příliš nepřeje. Vinou zdravotních problémů musel řadu závodů vynechat. Ohrožen by však neměl být hlavní vrchol. Světový šampionát a běh na padesát kilometrů klasickou technikou s hromadným startem. Bauer chce startovat ještě jednou, stále však nemá úplně jasno, zda zvolit štafetu, nebo patnáctku volně.

Před touto sezonou Lukáš Bauer kompletně předělal svou strategii přípravy. Trojnásobný olympijský medailista vyhlásil, že vrcholem pro něj bude světový šampionát ve švédském Falunu. Tomuto cíli podřídil vše a obětoval dokonce svou oblíbenou sérii Tour de Ski. Jenže letos ho provázejí zdravotní komplikace. Naposledy byl nucen vynechat Jizerskou padesátku, na kterou se hodně těšil.

Nyní Bauer finalizuje závěrečnou podobu přípravy. "Původně jsme zvažovali vysokohorskou přípravu, nyní se spíše kloníme k pobytu ve Skandinávii, kde bychom měli být až do šampionátu," nastínil Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer hostem SZ: Letos si to docela vybírám

"Hlavním vrcholem by měla být závěrečná padesátka klasicky s hromadným startem. Otazník je nad druhým startem, který by měl předcházet. Bude to buď 15 kilometrů volně, nebo závod štafet," zdůraznil úspěšný český reprezentant.

Přestože se při zdravotních pauzách potýkal jen s virózami a nachlazením, nemohl trénovat. Léčení probíhalo mnohem déle, než čekal. "Úplně mě nebaví jen trénovat a až v druhé půlce února jet na mistrovství světa. Na to, že mi poslední dva roky drželo zdraví a neměl jsem sebemenší zakašlání, tak letos si to docela vybírám," podotkl Bauer.

Taktika je vzhledem k bohatým Bauerovým zkušenostem nasnadě. "Mou výhodou je snažit se nastavit tempo. Nebo mohu zachytit nástup dříve. V závěrečném sprintu je mnoho lepších závodníků," řekl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články