Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zranění Ledecké se zlepšuje, ale termín návratu je nejistý: Fotbal už bych hrát mohla

Kontrola podruhé operované klíční kosti Ester Ledecké dopadla dobře, ale její návrat na lyže a snowboard se příliš nepřiblížil. Česká hvězda zimních sportů si klíční kost poranila při tréninku. "Místo snowboardu jsem trénovala v létě na skateboardu," vysvětlila, jak ke zranění přišla.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Ester Ledeckou: Zatím jsem opatrná, rehabilitace teprve začíná

Ledecká první operaci zlomené klíční kosti absolvovala v srpnu, ale zranění se nehojilo podle očekávání, a tak musela česká lyžařka pod nůž znovu, tentokrát u rakouského lékaře Gernota Spernera v Innsbrucku.

"Metoda operace je jiná než té první, takže to by mělo zabrat už samo o sobě. V rehabilitaci jsme, myslím, neudělali žádný velký přešlap ani po první operaci. Všechno budeme konzultovat s doktory, aby neudělala nějakou chybu, necvičila třeba moc, dokud to není úplně pevné ta kost," slibuje Ledecká.

Trojnásobná olympijská vítězka se už těší, až bude moci naskočit do tréninku, ale zatím jde jen o mírné zlepšení. "Až teď se to začalo trochu hojit a můžu s tou rukou ode dneška konečně začít hýbat. Doufám, že to nebude trvat dlouho a budu stát na sjezdovkách," přiznala při natáčení pořadu Sport roku pro Českou televizi.

Návrat je ale zatím neznámý. "Ty sporty, které dělám, nejsou na tohle zranění nejlepší. Možná fotbal bych mohla pomalu začít hrát, kde zapojuji hlavně nohy, ale lyžování vůbec."

Další velký otazník, který je v řešení s lyžařským svazem, je podpis reprezentační smlouvy, na čemž se obě strany ještě nedohodly.

Ledecká, ale doufá, že všechno je na dobré cestě. "Já si myslím, že finišujeme, a doufám, že dojedeme k nějaké dohodě, aby byly obě strany spokojené, protože to je zásadní," řekla zraněná šampionka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články