Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Ledecká překonala světový rekord na osmistovce, Gemov vybojoval stříbro

Americká plavkyně Katie Ledecká na Světovém poháru v krátkém bazénu v Indianapolis překonala světový rekord na 800 metrů volným způsobem. Dosavadní maximum vylepšila časem 7:57,42 minuty o téměř dvě sekundy. Dařilo se i českému zástupci. Ondřej Gemov vybojoval stříbro na kraulové patnáctistovce.

Desetinásobná olympijská medailistka si pro vítězství doplavala suverénním stylem. Na druhém místě skončila s téměř desetisekundovou ztrátou šestnáctiletá Kanaďanka Summer McIntoshová.

Pětadvacetiletá Ledecká překonala dosavadní rekord, který od roku 2013 patřil výkonem 7:59,34 Španělce Mireie Belmonteové. Američanka v krátkém bazénu před týdnem navíc zaplavala nové maximum i na 1500 metrů volným způsobem.

Gemov bere na závěr SP stříbro

Ondřej Gemov zakončil plavecký Světový pohár v krátkém bazénu stříbrem v Indianapolis na kraulové trati 1500 metrů. Časem 14:48,72 minuty si vylepšil o více než dvacet sekund osobní rekord a zároveň splnil limit pro mistrovství světa.

Třiadvacetiletý Gemov před týdnem skončil třetí na osmistovce volným způsobem v Torontu. V Indianapolis na patnáctistovce ho porazil jen domácí Bobby Finke, a to o necelé tři sekundy.

Z českých plavců se v sérii SP nejlépe celkově umístil Tomáš Franta, který vybojoval šest znakových finále a se ziskem 69,7 bodu obsadil 21. místo, i když v posledním kole v USA nestartoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články