Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třináctka Suterové v Lake Louise nevadila a vyhrála super-G

Že není pověrčivá, je u švýcarské sjezdařky Corinne Suterové nyní jasné. Se startovním číslem třináct totiž vyhrála super-G Světového poháru v kanadském Lake Louise. Jen dvě setiny vteřiny za ní skončila Rakušanka Cornelie Hütterová a šestnáct setin ztrácela třetí Ragnhild Mowinckelová z Norska. Po druhém a třetím místě ve sjezdech zkompletovala Suterová v Kanadě medailovou sbírku. Královna obou tamních sjezdů Sofia Goggiaová skončila pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda C. Suterové v super-G v Lake louis

"Byla jsem v minulých dnech blízko vítězství, dneska to bylo zase hodně těsné, ale vyšlo to," řekla v televizním rozhovoru Suterová, jež v pátečním sjezdu ztratila na vítěznou Goggiaovou jen čtyři setiny. Osmadvacetiletá olympijská vítězka ve sjezdu z letošních her v Pekingu oslavila pátý pohárový triumf, z toho druhý v super-G.

Hütterová sobotní sjezd vynechala krátce před startem kvůli bolestem hlavy, dnes byla blízko vítězství. Třetí skončila s odstupem 16 setin na vítězku Ragnhild Mowinckelová z Norska. Ester Ledecká zatím nezávodí, neboť se zotavuje z operace klíční kosti.

Světový pohár lyžařek bude za týden pokračovat v dějišti příští olympiády Sestriere točivými disciplínami, nedělní slalom pojede i Martina Dubovská.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):

Ženy - super-G: 1. C. Suterová (Švýc.) 1:20,75, 2. Hütterová (Rak.) -0,02, 3. Mowinckelová (Nor.) -0,16, 4. Puchnerová (Rak.) -0,26, 5. Goggiaová -0,36, 6. Curtoniová (obě It.) -0,39.

Průběžné pořadí SP (po 7 z 39 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 265, 2. Goggiaová 245, 3. Holdenerová (Švýc.) 240, 4. C. Suterová 240, 5. Vlhová (SR) 220, 6. Swennová Larssonová (Švéd.) 180, ...37. Dubovská (ČR) 42.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články