Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

První sjezd sezony vyhrála Goggiaová. V Lake Louise porazila Suterovou

První sjezd v nové sezoně SP v Lake Louise vyhrála italská lyžařka Sofia Goggiaová. Druhá za obhájkyní malého glóbu byla Corinne Suterová ze Švýcarska. 

Nina Ortliebová
zdroj: ČTK / AP / Frank Gunn

Třicetiletá Goggiaová vyhrála s náskokem čtyř setin a připsala si osmnácté dílčí vítězství v seriálu v kariéře. Pro třetí místo si se ztrátou šesti setin dojela Cornelia Hütterová z Rakouska.

Goggiaová úspěšně vykročila za obhajobou malého glóbu ve sjezdu, který získala v předchozích dvou sezonách. Může se stát první lyžařkou od Lindsey Vonnové, jež pořadí ovládne ve třech sezonách po sobě. Američanka sjezdu dominovala v sezonách 2007/08 až 2012/13.

V průběžném pořadí Světového poháru se Goggiaová po pátém závodě sezony posunula na desáté místo. Vede obhájkyně celkového prvenství Američanka Mikaela Shiffrinová, která závody v Lake Louise vynechala.

V sobotu je v Kanadě na programu druhý sjezd. Disciplína původně měla mít premiéru v novém ročníku Světového poháru už na začátku listopadu. Oba závody v Zermattu ale byly kvůli nedostatku sněhu zrušeny.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články