Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Dubovskou čeká vrchol na MS. Je to velmi pěkný kopec, říká před slalomem

Slalomářka Martina Dubovská se chystá na svou hlavní disciplínu na mistrovství světa. Třicetiletá lyžařka je při absenci Ester Ledecké největší českou nadějí na šampionátu ve Francii, kde ji čeká slalom. Přímý přenos 1. kola slalomu žen sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v sobotu od 9:55. 

Martina Dubovská
zdroj: ČT4

Na světovém šampionátu Dubovská debutovala už v roce 2011. Zatím se výrazněji neprosadila i kvůli tomu, že předloňské mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo kvůli vážné události v rodině vynechala. Jejím nejlepším výsledkem na velkých akcích je třinácté místo ze slalomu na loňských olympijských hrách v Pekingu.

Po Světovém poháru ve Špindlerově Mlýně trénovala v Jasné a pak v italském Tarvisiu. "Teď dolaďujeme formu tady ve středisku Méribel. Zkušenosti s ním mám z minulého roku z finále. Je to velmi pěkný kopec," uvedla Dubovská, která ve finále SP obsadila sedmnácté místo.

Stejná příčka jí patří i v průběžném pořadí slalomu v aktuální sezoně SP. Jejím maximem v tomto ročníku jsou dvě desátá místa z prosince. V popředí by chtěla být teď na šampionátu. "Ambice mám pochopitelně ty nejvyšší a budu se snažit udělat co nejlepší výsledek, abych předvedla dvě super jízdy," řekla.

Vedle Dubovské odstartují také další české lyžařky Adriana Jelínková a sestry Elese a Celine Sommerovy. Druhé kolo se pojede od 13:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články