Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Dosud suverénní Goggiaová si zlomila prsty, předčila ji Curtoniová

Poprvé v sezoně nevyhrála sjezd Světového poháru Italka Sofia Goggiaová. Třetí závod seriálu ve Svatém Mořici ovládla její krajanka Elena Curtoniová. Vítězka obou dosavadních závodů v Lake Louis skončila druhá se ztrátou 29 setin sekundy, navíc si při kontaktu s brankou zlomila dva prsty na ruce. Goggiaová už má za sebou operaci v Miláně a sobotní sjezd by ráda stihla. Na startu chyběla česká zástupkyně, Ester Ledecká je stále zraněná. V sobotu je ve Švýcarsku na programu druhý sjezd. Přímý přenos vysílá od 10:20 ČT sport Plus.

Elena Curtoniová vyhrála sjezd ve Světém Mořici
zdroj: ČTK/AP
Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sjezd ve Svatém Mořici vyhrála Curtoniová

Jednatřicetiletá Curtoniová si v těžkých podmínkách a na trati zkrácené kvůli mlze a sněžení dojela pro třetí triumf v kariéře a druhý ve sjezdu. V nejrychlejší disciplíně triumfovala dosud jen téměř před třemi lety v Bansku.

Goggiaová za sebou nechala s téměř půlsekundovou ztrátou olympijskou vítězku a mistryni světa Corinne Suterovou ze Švýcarska, jež v nové sezoně i ve třetím sjezdu obsadila medailovou pozici. Vybojovala ji o 11 setin před krajankou Jasmine Fluryovou a navázala na stříbro a bronz z Kanady.

Místo oslavy cesta do nemocnice

Favoritka Goggiaová musela na svůj start s číslem 10 čekat více než pět minut, protože byl závod přerušen kvůli nehodě jednoho z pomocníků na trati. Při samotné jízdě se pak Italce zachytila ruka do branky a stříbrná olympijská medailistka ze ZOH v Pekingu okamžitě po dojezdu zamířila do nemocnice.

Italský tým uvedl, že si Goggiaová zlomila ukazováček a prostředníček levé ruky a odcestovala do Milána na operaci. V ruce má šrouby a zpevňující destičku. "Zda budu v sobotu závodit, se rozhodnu pár minut před startem," vzkázala po zákroku olympijská šampionka z Pchjongčchangu 2018.

Italkám se tak připomněl lednový superobří slalom v Cortině, kde Curtoniová vyhrála a Goggiaová měla těžký pád. "Je to škoda, protože by bylo skvělé, kdybychom si mohly užít vyhlášení a hymnu společně. Vypadá to jako kletba, že když vyhraju, tak jí se něco stane. Ale nedělám to schválně, přísahám," řekla Curtoniová.

Poprvé v kariéře jela sjezd ve Svatém Mořici americká hvězda Mikaela Shiffrinová. Specialistka na točivé disciplíny obsadila šesté místo a pojistila si celkové vedení ve Světovém poháru.

Výsledky SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici

Ženy - sjezd: 1. Curtoniová 1:09,40, 2. Goggiaová (obě It.) -0,29, 3. C. Suterová -0,73, 4. Fluryová (obě Švýc.) -0,84, 5. Johnsonová -0,96, 6. Shiffrinová (obě USA) -1,23.

Pořadí sjezdu (po 3 z 9 závodů): 1. Goggiaová 280 b., 2. C. Suterová 200, 3. Curtoniová 154, 4. Ortliebová (Rak.) 138, 5. Štuhecová (Slovin.) 112, 6. Puchnerová (Rak.) 109.

Průběžné pořadí SP (po 10 z 39 závodů): 1. Shiffrinová 425, 2. Holdenerová (Švýc.) 366, 3. Vlhová (SR) 340, 4. Goggiaová 325, 5. C. Suterová 300, 6. Hectorová (Švéd.) 247, ...36. Dubovská (ČR) 68.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články