Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Skikrosařka Kučerová se přetahovala o nejlepší umístění v sezoně, nakonec byla sedmá

Další díl Světového poháru ve skikrosu se jel ve středisku Slunečné údolí. Česká reprezentantka Nikol Kučerová obsadila třetí příčku v malém finále a celkově skončila sedmá, čímž vyrovnala nejlepší letošní umístění. Pro triumf si ve velkém finále dojela Švýcarka Fanny Smithová těsně před Švédkou Sandrou Näslundovou a potvrdila, kdo je šampionkou sezony. Mezi muži vyhrál král ročníku Reece Howden z Kanady.

Stejně si česká reprezentantka vedla před dvěma týdny v gruzínském Bakuriani. Smithová ovládla šestý z dosavadních deseti závodů. Křišťálový glóbus získala bývalá mistryně světa už potřetí. Howden triumfoval v tomto ročníku počtvrté.

Kučerová po 14. místě v kvalifikaci dojela ve svém čtvrtfinále na postupové druhé pozici za Rakušankou Katrin Ofnerovou, pozdější bronzovou medailistkou. V semifinále na své soupeřky nestačila a v malém finále vybojovala třetí místo za Kanaďankou Tianou Gairnsovou a Francouzkou Alizée Baronovou, s níž bojovala o druhou příčku, o kterou přišla na jednom z posledních skoků.

"Jsem spokojená, i když to mohlo být lepší. Mrzí mě ten skok před cílem malého finále," uvedla Kučerová. "Bylo fakt těžké ho doletět, musel se trefit přesně. Jakmile se přeletí, tak to kopne. Já ho naopak nedolítla, i když jsem se, myslím, dobře odrazila. Dostala jsem docela ránu, hodně jsem ztratila a nemohla pak už bojovat o vyšší pozice," konstatovala.

V průběžném pořadí SP se posunula o jedno místo a je dvanáctá. Jejím maximem v konečném hodnocení je desátá příčka z roku 2011. Před posledním závodem, který se pojede příští neděli ve Veysonnaz, ji od první desítky dělí 35 bodů.

"Chtěla bych do velkého finále a vylepšit ten výsledek z dneška a z Bakuriani. Velké finále bylo reálné už tady, tak snad se to povede ve Veysonnaz. To je můj cíl, o který se chci porvat," řekla Kučerová.

Závod SP ve skikrosu v Sunny Valley (Rusko):

Muži: 1. Howden (Kan.), 2. Sugai (Jap.), 3. Berry (Švýc.), 4. Tchiknavorian (Fr.).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 11 závodů): 1. Howden 662 b., 2. Lenherr (Švýc.) 373, 3. Midol (Fr.) 366.

Ženy: 1. Smithová (Švýc.), 2. Näslundová (Švéd.), 3. Ofnerová (Rak.), 4. Hoffosová (Kan.), ...7. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 11 závodů): 1. Smithová 865, 2. Thompsonová (Kan.) 475, 3. Baronová (Fr.) 435, ...12. Kučerová 210, 29. Cholenská (ČR) 35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články