Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zlata na MS ve skikrosu putují do Švýcarska a Švédska

Mistry světa ve skikrosu se stali Švýcar Alex Fiva a Švédka Sandra Näslundová, která získala po téměř roční závodní pauze zaviněné zraněním kolena druhý titul. Poprvé se radovala ze zlaté medaile v roce 2017. Ziskem druhého titulu napodobila vítěze úvodních dvou ročníků šampionátu Tomáše Krause, nikdo další dvakrát ve skikrosu triumfovat nedokázal. Nikol Kučerová vypadla už v kvalifikaci, v níž byla osmnáctá a zaostala o dvě místa za postupem do čtvrtfinálových jízd.

Je nám líto, video expirovalo.
MS ve skikrosu ovládla Näslundová a Fiva

Näslundová absolvovala první závod od loňského února. Před sezonou si v tréninku poranila koleno a vynechala všechny dosavadní závody Světového poháru, který před rokem ovládla.

Ve vyřazovacích jízdách čtyřiadvacetiletá Švédka nenašla ani jednou přemožitelku. Stříbro získala potřetí za sebou Švýcarka Fanny Smithová a třetí místo obhájila Francouzka Alizée Baronová.

Fiva se v 35 letech dočkal první medaile z mistrovství světa, a rovnou zlaté. Vítěz Světového poháru z roku 2013 si vynahradil čtvrté místo z minulého šampionátu. Ve finále triumfoval před obhájcem titulu Francoisem Placem z Francie, třetí skončil domácí Erik Mobärg.

Výsledky skikrosu na MS

Muži: 1. Fiva (Švýc.), 2. Place (Fr.), 3. Mobärg (Švéd.), 4. Davies (Brit.).

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Baronová (Fr.), 4. Gantenbeinová (Švýc.), ...v kvalifikaci 18. Kučerová (ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články