Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kučerová došla v Gruzii do malého finále, mezi skikrosařkami skončila sedmá

V gruzínském Bakuriani proběhla další zastávka Světového poháru ve skikrosu. Nikol Kučerová po vypadnutí v semifinále dojela v malém finále třetí a celkově tak skončila na sedmé příčce, což je její nejlepší výsledek v sezoně. Zvítězila Fanny Smithová ze Švýcarska. Diana Cholenská byla patnáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Nikol Kučerové na SP v Bakuriani

Jednatřicetiletá Kučerová v Bakuriani, kde startovalo šestnáct lyžařek, zvládla první vyřazovací jízdu a z druhého místa postoupila do semifinále. V něm obsadila čtvrté místo a nastoupila do malého finále, v němž si třetí příčkou zajistila celkovou sedmou pozici. Cholenská nedokončila čtvrtfinálovou jízdu.

"Ze sedmého místa mám radost. Samozřejmě to nebylo úplně bez vady, pár chybiček jsem udělala, což mě mrzí. Třeba semifinále nebylo z mé strany rozhodně ideální. Ale i tak jsem s výsledkem moc spokojená. Je fajn, že se mi podařilo zase probojovat do nejlepší desítky," uvedla Kučerová, jež byla v tomto ročníku dosud nejlépe devátá v lednu v Idre Fjäll.

Závod vyhrála Švýcarka Fanny Smithová a po pátém vítězství v sezoně ovládla potřetí v kariéře celkové hodnocení SP ve skikrosu. Mezi muži se z premiérového pohárového triumfu radoval Němec Florian Wilmsmann.

V Bakuriani se jel SP skikrosařů poprvé, příští týden si tam odbudou premiéru snowboardcrossaři včetně Evy Samkové. "Je to tady nádherné. Parádní hory, specifický sníh, kvalitní areály. Všichni jsou tady strašně milí, dostáváme ten nejlepší servis. Organizátoři dělají maximum pro to, aby tady závody Světového poháru mohli pořádat co nejčastěji," uvedla Kučerová.

První závod družstev pro Švýcary

V neděli do premiérového závodu družstev nastoupilo hned pět týmů Kanady pod vedením trenéra Stanleyho Hayera, bývalého českého reprezentanta. Zvítězil tým Švýcarska 1, před Kanadou 2, Švédskem 1 a Kanadou 3.

SP ve skikrosu v Bakuriani (Gruzie):

Muži: 1. Wilmsmann (Něm.), 2. Mobärg (Švéd.), 3. Schmidt, 4. Leman (oba Kan.).

Průběžné pořadí SP (po 9 z 11 závodů): 1. Howden (Kan.) 562 b., 2. Lenherr 347, 3. Regez (oba Švýc.) 341.

Ženy: 1. Smithová (Švýc.), 2. Näslundová (Švéd.), 3. Bergerová Sabbatelová (Fr.), 4. Thompsonová (Kan.), ...7. Kučerová, 15. Cholenská (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 9 z 11 závodů): 1. Smithová 765, 2. Thompsonová 457, 3. Bergerová Sabbatelová 414, ...13. Kučerová 174, 29. Cholenská 35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články