Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koudelka kvalifikaci zvládl a bude skákat závod v Ga-Pa

V německém Garmisch-Partenkirchenu začala druhá fáze letošního Turné čtyř můstků. Na rozdíl od úvodního závodu v Oberstdorfu mezi nejlepší postoupil Roman Koudelka, který skončil v kvalifikaci na 35. místě. Nejlepší kvalifikační skok předvedl Dawid Kubacki. Přímý přenos novoročního klání vysílá od 13:50 ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Skok Romana Koudelky v kvalifikaci v Ga-Pa

Na Nový rok Koudelka v prvním kole svede souboj s Norem Robertem Johanssonem. Třiatřicetiletý závodník zvládl kvalifikaci suverénněji než v Oberstdorfu, kde byl v páté desítce v kvalifikaci i v závodě. V Ga-Pa předvedl skok 120 metrů a znovu ho v k. o. duelu čeká norský soupeř. Ve čtvrtek byl Koudelkovým protivníkem Nor Daniel-André Tande, jenž dnes nečekaně v kvalifikaci neuspěl. 

Kvalifikaci vyhrál lídr Světového poháru a třetí z Oberstdorfu Dawid Kubacki. Polák zaznamenal nejdelší skok dne – 140,5 metru – a nechal za sebou Slovince Anžeho Laniška a Timiho Zajce. Norský vítěz úvodního dílu Turné Halvor Egner Granerud skončil šestý.

Před začátkem kvalifikace se držela minuta ticha za emeritního papeže Benedikta XVI., jenž dnes zemřel ve věku 95 let. Německý rodák, občanským jménem Joseph Ratzinger, pocházel z Horního Bavorska, kde leží i Ga-Pa.

Kvalifikace na závod SP a Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Garmisch-Partenkirchenu (Německo):

1. Kubacki (Pol.) 143,2 b. (140,5 m), 2. Lanišek 142,0 (138), 3. Zajc (oba Slovin.) 139,1 (138,5), ...35. Koudelka 105,6 (120).

Dvojice pro 1. kolo závodu: Koudelka - Johansson (Nor.).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články