Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Koudelka chtěl skončit, manželka byla proti. Snad jí po sezoně poděkuji, říká

Zvažoval, že skončí, ale nakonec se vítěz pěti závodů Světového poháru Roman Koudelka rozhodl pokračovat. V minulé sezoně devětadvacetiletý skokan na lyžích třel bídu s nouzí - často nepostoupil ani do druhého kola. Teď věří, že se odrazí ode dna. Důležité podle něj bude, jak se mu vydaří vstup do sezony příští týden ve Wisle.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ole Martin Wold

Před rokem Koudelka věřil, že bude pravidelně atakovat elitní desítku i stupně vítězů, ale realita byla krutá, a tak po sezoně zvažoval, že skončí. "Neměl jsem vůbec chuť trénovat, nic mě nebavilo. Bylo to asi nejhorší období, co jsem zažil. Doufám, že jsem si to dno vybral a že se z něj teď půjde o to líp odrazit," svěřil se.

Za to, že pokračuje, vděčí hlavně manželce. "Hodně jsem to s ní probíral. Dali jsme pro a proti a jí přišlo strašně líto, že bych měl po takové sezoně skončit. Asi měla pravdu, tak doufám, že jí po sezoně poděkuju a řeknu, že to byl dobrý tah," vyprávěl Koudelka.  

U české reprezentace skončil rakouský trenér Richard Schallert, který mu pomohl dostat se do světové špičky. Koudelka se ale jeho metodami řídí dál. "Dělám furt ty samé tréninky, mám ten samý rakouský systém. Na tom nic měnit nechci," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokani na lyžích se chystají na sezonu

Pod staronovým koučem Davidem Jiroutkem ale podle něj panuje v týmu uvolněnější atmosféra. "Je tam víc her, hrajeme nohejbaly a volejbaly, takže je to uvolňující. To je asi největší změna, která nastala."  

Reprezentace má konečně také kvalitní vybavení včetně nových helem, které nahradily kritizované příliš velké. "Je to neskutečný rozdíl. Když jsem s nimi skočil první skok, tak jsem měl pocit, že na hlavě nemám vůbec nic," pochvaloval si Koudelka.  

Na kombinézy dostali černou látku, která loni byla kvůli sponzorským barvám zapovězena. "Mají ji Noráci a hodně dalších skokanů. Je dobrá, dlouho vydrží," doplnil Koudelka. Po sérii špatných výsledků není pod tlakem. "Lidi toho ode mě po té loňské sezoně tolik nečekají, takže mohu být relativně klidnější. Bude záležet, jak se povede první závod, jak se sezona nastartuje," řekl.  

Je rád, že se bude začínat v polské Wisle a ne ve finském Kuusamu, kde bývala zima a nevyzpytatelný vítr. "Je příjemné, že necestujeme daleko a máme to čtyři hodiny autem," řekl zkušený reprezentant, který ve Wisle v březnu 2016 vyhrál naposledy pohárový závod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články