Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Koudelka své pořadí nevylepší. Závod v Klingenthalu byl zrušen

Romanu Koudelkovi patří v konečném pořadí Světového poháru desáté místo. Poslední letní závod skokanů na lyžích v německém Klingenthalu byl totiž zrušen z důvodu silného větru. Neregulérní podmínky tak na skokanský můstek nepustily muže ani ženy. Celkovým vítězem mezi muži se stal Rus Jevgenij Klimov. Ženskou část ovládla Japonka Sara Takanašiová.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ač nepříznivé povětrnostní podmínky nepustily skokana Romana Koudelku na můstek, má na závod v Klingenthalu jistě pěkné vzpomínky. V roce 2014 zde totiž vyhrál svůj úplně první závod Světového poháru v kariéře. "Splnil jsem si životní sen, mít jednou na sobě žlutý trikot. Dnes se mi to povedlo," radoval se tenkrát. Dnes podobný úspěch kvůli počasí nemá možnost zopakovat. Své letošní maximum v podobě čtvrtého místa, kterého dosáhl ve francouzském Courchevelu, tak nevylepší.

Již před posledním závodem v Německu byli jistými vítězi Rus Jevgenij Klimov a Japonka Sara Takanašiová. Čtyřiadvacetiletý Klimov se tak stal vůbec prvním Rusem, kterému se podařilo ovládnout celkové pořadí Světového poháru. Japonka Takanašiová potvrdila svoji dominanci, kdy už od roku 2012 nenašla mezi ženami přemožitelku v konečném zúčtování.

Letos to nebylo poprvé, co pořadatelé závod v německém Klingenthalu z důvodu nepříznivého počasí zrušili. Podobná situace jako letos nastala například v roce 2012, kdy foukal silný nárazový vítr přes 15 km za hodinu. I přesto se pořadatelé tehdy pokusili závod uskutečnit a na skokanský můstek s přestávkami pustili několik závodníků. "FIS si koledovala o průšvih, že se vůbec začalo skákat. Bylo tam několik skoků hodně za hranou," uvedl tenkrát Jakub Janda, vítěz Světového poháru z roku 2006. 

Letos se pořadatelé již poučili a na můstek závodníky nepustili. Společně se závodem v Čajkovském to tak byl druhý závod, který se letos neuskutečnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články