Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Lovosic v Evropském poháru postoupili, Brno nestačilo na finského mistra

Házenkáři Lovosic postoupili v Evropském poháru jako jediný český celek do třetího kola. V odvetě v Kosovu dnes sice podlehli týmu Besa Famgas 27:35, ale z domácího utkání měli k dobru desetibrankový náskok. Naopak Brno v druhém kole skončilo. S finským mistrem BK-46 Karis v domácí odvetě prohrálo 23:29, úvodní zápas před týdnem ovládl severský celek dokonce dvanáctigólovým rozdílem.

Házenkáři Brna v Evropském poháru
zdroj: handballbrno.cz autor: SKKP Handball Brno

V hale nejúspěšnějšího kosovského klubu, který má ve sbírce 19 domácích titulů, se dlouho hrál vyrovnaný zápas. Ještě deset minut před koncem vedl Famgas jenom o dvě branky a ani mohutný finiš mu už na zvrat v pohárovém dvojutkání nestačil. Zářil Černohorec Vladimir Stankovič, který překonal obranu Severočechů patnáctkrát, na lovosické straně přidal Pavel Chotěborský k 12 gólům z domácího duelu dalších osm.

Brno drželo s karisem krok jen v první půli, jeho nejlepšími střelci byli autoři pěti branek Vladimír Ratkovský a Luka Vukičevič. Ve finském celku dal deset gólů Miska Henriksson, ukrajinský brankář Bogdan Klepa zneškodnil domácím hráčům 14 střel.

V sobotu se s Evropským pohárem rozloučilo také Zubří, které vyřadila Považská Bystrica. Zubří se před vlastními fanoušky vstup do odvety vydařil a průběžné vedení 6:2 dávalo naději na obrat ve skóre dvojzápasu.

Hosté ze Slovenska však ještě do přestávky vývoj otočili a v úvodu druhé části získali až šestigólový náskok (16:10). Valachům se v poslední pětiminutovce podařilo dosáhnout alespoň na vítězství v utkání, k postupu však měli daleko. Šest gólů Zubří vstřelil Dušan Palát, stejně jako na druhé straně Nemanja Živkovič.

Lovosice se jméno dalšího protivníka dozvědí v příštím týdnu, hrát se bude na konci listopadu.

Odveta 2. kola Evropského poháru házenkářů:

KP Brno  BK-46 Karis (Fin.) 23:29 (12:13)

Nejvíce branek: Ratkovský a Vukičevič po 5, Ptáčník 4  Henriksson 10, Rönnberg a Skyba po 5. První zápas 29:41, postoupil Karis.

Zubří  Považská Bystrica 29:27 (9:13)

Nejvíce branek: Palát 6, Kyryljuk 5, Hrstka 5/2  Živkovič 6/1, Jurák 5, Macháč a Ďuriš po 4, Briatka 4/1. První zápas: 20:25, postoupila Považská Bystrica.

Besa Famgas – Lovosice 35:27 (15:13)

Nejvíce branek: Stankovič 15, Cwieka 5, J. Vokshi 4 – Chotěborský 8, Říha 7, Vojíř 4. První zápas 28:38, postoupily Lovosice.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články