Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Verner mění plány, nekončí a chystá se na MS

Praha – Žádný konec po olympiádě. Krasobruslař Tomáš Verner mění plány a představí se na březnovém mistrovství světa v Japonsku. "Předpokládal jsem, že mě čeká několikatýdenní exhibiční série po boku Jevgenije Pljuščenka. Jenže ta se zatím kvůli jeho zranění odkládá, a tak jsem najednou věděl, že do Japonska musím," uvedl Verner.

Sport
zdroj: ČT4

Ještě v minulém týdnu přitom mistr Evropy z roku 2008 tvrdil, že na jeho plánu ukončit kariéru a věnovat se studiu se nic nemění. Nakonec ale odjel do Německa a vrátil se k tréninku. V Oberstdorfu se bude připravovat až do odletu do Japonska.

"Cítím se dokonale připraven, zdravotně jsem v pořádku a navíc v Japonsku jsem měl vždy hodně fanoušků, proto jsem už v plném tréninku a moc se na závod těším," řekl Verner, který v Soči obsadil jedenácté místo a vylepšil tak své olympijské maximum.

Česká republika tak bude mít na mistrovství, které se bude od 24. do 30. března konat v Saitamě, mezi muži dvojnásobné zastoupení. Vedle Vernera bude podle očekávání startovat i Michal Březina.

Dosavadním Vernerovým maximem na MS jsou čtvrtá místa z let 2007 a 2009. Za necelý měsíc se bude rodák z Písku snažit napravit dojem z nevydařeného loňského šampionátu, na kterém obsadil až 21. místo. Hned po závodě navíc uvažoval, že okamžitě ukončí kariéru, což si ale nakonec rozmyslel.

"Tenhle rok byl super, a když nemůžu na tour s Pljuščenkem, tak si mohu odskočit zabruslit do Japonska a rozloučit se, jak se sluší a patří," uvedl Verner, který podle svých slov neřeší konkurenci. Jisté ale je, že šampionát vynechá obhájce titulu a druhý muž ze Soči Kanaďan Patrick Chan a Japonec Daisuke Takahaši, majitel bronzu z olympiády ve Vancouveru a šestý krasobruslař ze Soči, který musí léčit chronický zánět v koleni.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Tomáše Vernera k přípravám na MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články