Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Verner: Končím v pravý čas a se vztyčenou hlavou

Soči - Pro krasobruslaře Tomáše Vernera byla páteční volná jízda posledním závodem jeho bohaté kariéry. "Rozhodnutí skončit je definitivní, padlo přibližně před půl rokem a nebude se na něm nic měnit," potvrdil Verner nezvratnost učiněného kroku.

Svému poslednímu vystoupení dal známku "dobře". "Jsem rád, že jsem se rozloučil se vztyčenou hlavou," dodal trojnásobný účastník zimních olympijských her. Fakt, že končí, zdůvodnil především tím, že tělo už má toho po dvaadvaceti letech na ledě opravdu dost. "Je pravý čas skončit," řekl Verner.

Při ohlédnutí se zpět by z kolekce svých úspěchů vybral jako ten, který pro něho nejvíce znamenal, nikoliv zlatý triumf na mistrovství Evropy v Záhřebu v roce 2008, ale stříbro ze stejné soutěže z Varšavy 2007. "Byla to první medaile pro mužské krasobruslení po patnácti letech po Petru Barnovi. Byl to takový milník, kdy se český kluk proskákal na velké pódium. Z toho jsem měl největší radost," prozradil Tomáš Verner.

Vernerovo derniérové vystoupení na velké mezinárodní akci
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

Reprezentačnímu kolegovi Michalovi Březinovi popřál vedle pevného zdraví a silných nervů, aby nijak neměnil svůj krasobruslařský styl. "Aby nekoukal napravo, nalevo a bruslil tak, jak bruslí, protože on je podle mě zastáncem mužského krasobruslení a bude tam výjimkou v příštím olympijském cyklu. Mužské krasobruslení potřebuje kluky, jako je Michal," zdůraznil Verner.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články