Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krejčí: Tréninky mají hlavu a patu. Kariho práce se mi líbí

První zápas po sedmitýdenní pauze od vyřazení Olomouce v předkole play-off extraligy sehrál centr David Krejčí a po vítězství českých hokejistů na Švédských hrách ve Stockholmu nad domácím Švédy 2:1 se cítil dobře. Šestatřicetiletá letitá opora Bostonu a vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 se podílel asistencí v přesilové hře na brance Jakuba Vrány na 2:0. Přímý přenos dalšího utkání Švédských her s Finskem sledujte v sobotu od 11:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

David Krejčí si před Švédy chrání puk
zdroj: ČTK/AP autor: Henrik Montgomery

"Docela to šlo. Ještě ty dva zápasy před mistrovstvím světa pro to zápasové tempo budou dobré. Samozřejmě jsou tam nějaké věci, které ještě v těch rukách nejsou nebo v hlavě oproti půlce sezony, ale vyhrálo se. Byly tam hezké věci. Na nějakých je potřeba zapracovat, takže docela v pohodě," řekl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

Do tréninku s týmem se zapojil po dohodnuté pauze už minulý týden v Ostravě, ale do zápasu naskočil až ve Švédsku. "Já jsem si dal dva týdny volno, než jsem přijel do Ostravy, tak jsem makal čtyři týdny na suchu. Dal jsem si minulý týden v Ostravě, abych cítil led a tak. Teď jsem tady, abych si zahrál zápasy. Uvidím, jestli dostanu dva, tři. Dobře to naladit, dělat ty dobré věci a malé detaily, zatím to jde," prohlásil.

Po pauze a stráveném času s rodinou už se těšil do týmu. "Doma to bylo taky super, ale jak jsem věděl, že ještě nemám volno, tak už mi ten led a kabina chyběly. Chtěl jsem do Ostravy si zatrénovat, poznat ještě nějaké kluky, které neznám, a jsem rád, že jsem tam přijel a mohl jsem potrénovat týden na ledě," sdělil Krejčí.

Věří, že se tvoří na šampionát kvalitní tým. "Jeví se dobře. Hráli dobrý turnaj v Ostravě. Líbí se mi Kari," pochválil Krejčí práci nového finského kouče Kariho Jalonena. "Mítinků je hodně, ale to je samozřejmost, to se musí. Snaží se nám to furt vlít do hlavy, furt nám to připomíná a to se mi líbí. Tréninky mají hlavu a patu, abychom hráli tak, jak trénujeme. Někteří kluci jsou tady už pět týdnů a je vidět, že si to nějak sedá, snažíme se najít dobrou chemii a formu na mistrovství," prohlásil.

Vnímá prvky, které první zahraniční kouč na lavičce české reprezentace v historii přináší. "Já jsem neměl problém s trenéry nějak v minulosti, ale jak je to něco jiného.... Má to hlavu a patu, samozřejmě po mistrovství se můžeme bavit trošičku jinak, ale on se nám snaží vnutit nějaký systém a my se to musíme naučit respektovat. Když vstoupíme na led, tak už je to na nás, ale je potřeba, abychom to měli v hlavách," dodal Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články