Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nebyli jsme tak silní v útoku, Langhamer byl vynikající, řekl Jalonen

Oproti Českým hrám cesta k vítězství nad Švédy tentokrát na švédském turnaji nebyla tak hladká, ale i bojovnost ocenil kouč českých hokejistů Kari Jalonen. Výborný výkon podle jeho hodnocení předvedl brankář Marek Langhamer, v dobrém světle se ukázaly i posily z NHL. Přímý přenos dalšího utkání Švédských her s Finskem sledujte v sobotu od 11:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

"Výsledek je dobrý, moc se mi líbilo, jak tým bojoval, je v něm ten správný bojovný duch. Zároveň ale musíme být upřímní a přiznat si, že jsme nebyli tak silní v útoku. Na druhou stranu jsme hráli dobře v obraně a brankář Langhamer byl vynikající. Musím také zvlášť vyzdvihnout, že výbornou práci odvedli hráči na oslabení," řekl Jalonen.

"Je také třeba vidět, že jsme zařadili do sestavy hráče, kteří nehráli dva tři týdny, David Krejčí už dokonce skoro dva měsíce. Potřebují se zase dostat do té zápasové kondice. Jako obvykle si zase zanalyzujeme celých těch 60 minut a podle toho uděláme změny pro ten příští zápas," doplnil zkušený finský trenér.

Langhamer ho výborným výkonem, při němž přišel o nulu až v samém závěru zápasu, nijak nepřekvapil. "Měl jsem o něm z Finska samé dobré zprávy, takže vím, že má za sebou výbornou sezonu a držel Ilves v naději na celkové vítězství v lize. Před zápasy v Ostravě nám říkal, že ještě ve Finsku byl nemocný, ale teď už ho tu máme zdravého a k výhře nám opravdu hodně pomohl," přitakal Jalonen.

Jak se zdá, pro trenéry to nebude ohledně gólmanů snadné rozhodování. Štěpán Lukeš i Langhamer chytají dobře, ze zámoří přibyl Karel Vejmelka, jenž by se mohl do branky postavit v sobotu. "Tohle musíme ještě rozhodnout, ale Karel samozřejmě potřebuje chytat, to je jasné. Uvidíme, jak se bude cítit zítra během tréninku. Docela určitě tady ale odchytá minimálně jeden zápas, možná i dva," uvedl Jalonen.

Velmi dobře podle něj zapadly do týmu posily z NHL. "Je jasné, že tam potřebujeme doladit nějaké detaily s ohledem na systém hry, ale ti kluci odvedli moc dobrou práci," ocenil výkony obránce Filipa Hronka a útočníka Jakuba Vrány, u jehož jména zůstal nakonec zapsaný vítězný gól.

Již ve třetím utkání za sebou se prosadil bek David Sklenička, za tři poslední zápasy nastřílel čtyři góly. "Myslím, že tuhle hokejku, by si měl velmi dobře schovat," smál se Jalonen při otázce, zda má národní tým nového střelce.

Poprvé si pod jeho vedením zahrál zkušený útočník David Krejčí, jenž minulý týden v Ostravě na svoji žádost s mužstvem trénoval, ale zápasy Českých her nehrál. Dnes nastoupil k soutěžnímu utkání poprvé od poloviny března.

"David potřebuje hrát, aby se do toho zase naplno dostal, ale každý ví, jak dobrým hráčem je. Myslím, že mu najdeme roli i na oslabení. Uvidíme, jak se bude cítit zítra. Jisté ale je, že pro sobotní zápas uděláme nějaké změny. Máme tu kluky, kteří potřebují ukázat, jakou mají formu, neboť už brzy nás čeká uzavření nominace na mistrovství světa," podotkl Jalonen.

V českém dresu by se měli brzy představit i obránce Radim Šimek s útočníky Tomášem Hertlem a Dominikem Simonem. "Máme tu zase další hráče z NHL, kteří za námi dorazili. Doufám, že se na zítřek dobře vyspí a budou připravení na páteční trénink. Pak se domluvíme, co a jak," uzavřel Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články