Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští krasobruslaři navazují na Březinu. Na Grand Prix mohou startovat ve všech kategoriích

Čeští krasobruslaři mohou ve všech kategoriích startovat na podzimních závodech Grand Prix, které jsou nejvýznamnější akcí první poloviny sezony. Budou navazovat na účast Michala Březiny, který v posledních letech závodil v tomto elitním seriálu jako jediný z českých reprezentantů.

Dlouhodobě nejlepší český krasobruslař po olympijské sezoně ukončil kariéru, ale Češi v Grand Prix chybět nebudou. Pozvánku na dva závody dostaly taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi, který by měl startovat v Británii a ve Finsku, a sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař, která by měla absolvovat závody v Kanadě a Japonsku. Eliška Březinová a Georgii Reshtenko jsou pozvaní jen na jeden závod, takže nemají ani teoretickou šanci postoupit do závěrečného finále.

Na každé akci šestidílného seriálu by mělo závodit dvanáct jednotlivců, deset tanečních párů a osm sportovních dvojic. Krasobruslaři obvykle absolvují dvě soutěže a součet umístění je zásadní pro postup do finále. To bude hostit na začátku prosince Turín.

Vícenásobné zastoupení v Grand Prix mělo české krasobruslení naposledy v roce 2017, kdy vedle Březiny závodil také taneční pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn. Pozvánku tehdy dostala i sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař, ale ta kvůli partnerčinu zranění kolena o účast v Grand Prix přišla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články