Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Krasobruslař Březina ukončil kariéru a už nastartoval novou

Ze závodníka trenérem, rychle a dobře. Alespoň v to věří české krasobruslení při přeměně Michala Březiny z reprezentanta na kouče, který by měl v republice tomuto sportu pomoci. K tomu mu má pomáhat i zkušený trenér Rafael Arutjunjan, který Březinu také trénoval.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Březina už pomáhá českému krasobruslení s mladými

Oba nyní spolupracují s českým svazem krasobruslení. "Snažíme se pomoct českému krasobruslení," řekl Březina s tím, že se tu dlouho nic nezměnilo. "Trénuje se tu pořád stejně. Zdá se mi, že se nikdo nesnaží ty věci moc inovovat v technice," řekl závodník, který skončil kariéru letos a na kontě má i bronz z mistrovství Evropy a osmkrát byl na mistrovství světa v nejlepší desítce.

Jeho kouč si myslí, že když Česká republika Březinovi v kariéře hodně pomohla, měl by jí to nyní vrátit. "Díky tomu se dostal do USA. Teď je jeho povinností Česku vše vrátit, jak nejlépe to umí," konstatoval kouč, který stál i za úspěchy slavného Nathana Chena.

"Viděl jsem na vlastní oči, jak jeho metody fungují, a proto se snažím mu pomáhat v tom, aby to ti mladší krasobruslaři pochopili a snažili se dostat třeba tam, kde jsem byl já, a třeba i tam, kde je Nathan," uzavřel debatu Březina.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články