Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvojnásobný olympijský šampion končí kariéru. Hanju se bude věnovat už jen show

Dvakrát ovládl olympijské hry i mistrovství světa, další velký úspěch už ale krasobruslař Juzuru Hanju nepřidá. V 27 letech se rozhodl ukončit soutěžní kariéru. Japonský reprezentant své rozhodnutí oznámil na tiskové konferenci v Tokiu. Plánuje vystupovat v lední revui.

Juzuru Hanju
zdroj: ČTK/AP/ autor: Bernat Armangue

"Už nebudu soutěžit s jinými krasobruslaři," řekl Hanju, jenž se v Pekingu musel i vinou zranění kotníku spokojit se čtvrtým místem. S věrnými fanoušky, kteří ho následovali po celém světě a bouřlivě ho podporovali, chce zůstat v kontaktu prostřednictvím bruslařských show.

Hanju dokázal v Pchjongčchangu 2018 jako první krasobruslař po více než půl století obhájit olympijské zlato, které předtím v Soči získal jako první závodník z Asie. Další už ale dvojnásobný mistr světa z let 2014 a 2017 nepřidal. Před Pekingem sice ohlásil, že v soutěži předvede premiérově čtverný axel, svůj cíl ale nenaplnil.

Volnou jízdu absolvoval pod injekcemi proti bolesti. Kvůli zranění pravého kotníku, s nímž měl problémy opakovaně už v minulosti, pak vynechal i letošní mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články