Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zohorna si v izolaci volá i s bratrem Hynkem: Vyřazení ho mrzí, ale aspoň je doma se synem

V poslední době byl zvyklý reprezentovat po boku bratra Hynka či Radima, teď je na šampionátu sám. Navíc podruhé v sezoně zažívá útočník Tomáš Zohorna, jaké je to být zcela izolován od okolí. Zatímco v září jej na samotku poslalo onemocnění covid-19, nyní je v karanténě z rozhodnutí Mezinárodní hokejové federace a organizátorů mistrovství světa v Rize.

Tomáš Zohorna v dresu reprezentace
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Cítím se podobně. Člověk nemůže z pokoje, teď už nám chodí i zprávy od vedení hotelu s fotkami z kamer, že nesmíme stát ani ve dveřích, když si na chvilku otevřeme. Jsme zalezlí, ale je to jen na dva dny. Dnes už začneme počítat hodiny, kdy nás pustí," řekl Zohorna.

Národní tým se do Rigy přesunul v sobotu večer a v úterý bude poprvé trénovat. Do té doby jsou všichni hráči zavření na pokojích. "Snažím se vše dělat pomalu, aby čas utíkal. Koukám na filmy, čtu a včera bylo krásně, venku svítilo sluníčko, tak jsem seděl v okně a koukal se po okolí. Máme před sebou hezký kostel a krásný park. Kochal jsem se," vyprávěl útočník extraligových Pardubic, jenž dostal stejně jako jeho spoluhráči i individuální tréninkový plán od kondičního trenéra Dominika Kodrase.

Zohorna je ve 33 letech nejstarším hráčem v týmu, což prý moc dobře ví. "Věděl jsem to od prvního dne, kdy jsem nastoupil do přípravy před mistrovstvím v Rize," podotkl s úsměvem. Jako důkaz svého věku bere soutěž v nájezdech na tréninku, které se jezdí od těch nejstarších. "Začali trenéři a čtvrtý jsem jel já... Člověk si říká, hmm, pěkné. Už to není jako dřív, kdy jsem jezdil mezi posledními. Ale já ten věk moc neberu. Cítím se dobře, jsem připravený. Je hezké koukat se na mladé, kteří začínají a mají kariéru před sebou," uvedl Zohorna.

S dvojicí výrazně mladších spoluhráčů by měl nastupovat i v jednom útoku. Trenér Filip Pešán počítá s tím, že bude hrát s Filipem Zadinou a Filipem Chytilem. "Sleduji NHL a oni na svůj věk hrají skvěle na to, že jsou na začátku kariéry. Pokud spolu budeme pokračovat, budu jen rád," řekl Zohorna. S dvojicí posil z NHL nastoupil již v generálce proti Rusku a jejich formace se podílela na dvou gólech. "Hodně věcí nám řekli trenéři a pak jsme se pobavili o nějakých detailech. Měli jsme spolu ale jen jeden trénink a pak šli do zápasu. Věřím, že to bude ještě lepší," přál si.

Zohorna byl v přípravě na MS společně s mladším bratrem Hynkem, kterého trenéři ale po generálce na turnaj vyřadili z kádru. "Mrzí to, chtěli jsme jet oba dva. Bavili jsme se o tom hned poté, co jej vyřadili, bylo mu to líto, ale je to tak. Dnes jsem si s ním volal, říkal, že je doma s rodinou a odpočívá. Je rád, že může být s malým. Dá si volno a začne se připravovat na další sezonu," řekl Zohorna, který podobnou situaci také zažil. "Není to příjemné. Člověk se šest sedm týdnů snaží dostat do nominace, dojde do konce a pak se mu to nepodaří. Brácha je ale ještě mladý a doufám, že má před sebou dost turnajů v reprezentaci. Ví, že další šance může být v příští sezoně," uvedl.

Rodák z Havlíčkova Brodu nyní jedná i o svojí další budoucnosti. Po návratu z KHL dokončil sezonu v Pardubicích, zda ale bude pokračovat v extralize, není jisté. "Neodkládám to, agent to řeší, ale momentálně nemám nikde podepsáno," uvedl.

Podle regionální MfDnes by mohl v Dynamu pokračovat, ale jen společně s bratrem. "Taky jsem to četl, ale nikde tam nebylo řečeno něco, co jsem řekl," podotkl Zohorna a dodal, že se samozřejmě s bratrem o dalším angažmá baví. Hráli spolu i v Chabarovsku. "I nadále bychom chtěli být v jednom týmu, ale není to priorita, protože víme, že je těžké dostat dva hráče na požádání do jednoho týmu. Kdyby to šlo, bylo by to super, ale není to v řešení," podotkl Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články