Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zohorna zabojuje o další MS, pomohl fakt, že tým není v bublině. Řeší také klubovou budoucnost

Rodina je pro něj teď na prvním místě, zároveň ale vše skloubí s přípravou na další mistrovství světa. Hokejový útočník Tomáš Zohorna si po vyřazení Pardubic ve čtvrtfinále play-off extraligy užil necelé tři týdny s čerstvě narozeným synem. Poté se připojil  k reprezentaci, aby zabojoval o účast na mistrovství světa v Rize. Třiatřicetiletý hráč je nejzkušenějším členem aktuálního kádru trenéra Filipa Pešána, a pokud se nestane nic nečekaného, odehraje v přípravě na šampionát jubilejní stý zápas za národní tým.

Tomáš Zohorna v utkání proti Finsku
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Zohorna se stal otcem v únoru, kdy jeho manželka porodila prvorozeného syna Tomáše. "Když jsem se ráno probudil a věděl jsem, že mě čeká odjezd, tak to bylo těžké. Tento týden je to ale ještě celkem v pohodě, protože za tři dny se vracím. Neodjíždělo se mi lehce, ale věděl jsem, že jsem za chvilku zpět," řekl Zohorna.

Pozvánku do reprezentace přijal od trenéra okamžitě, důležitou roli ale hrála skutečnost, že tým není dlouhodobě uzavřený v takzvané "bublině" a hráči se zatím mohou vracet k rodinám. "Během sezony se mluvilo o tom, že by tým měl být dva tři měsíce (před mistrovstvím) v bublině, což bych nechtěl. To bylo jediné, co mě zajímalo. Když mi bylo řečeno, že to tak nebude, hned jsem souhlasil, že přijedu," uvedl rodák z Havlíčkova Brodu.

Aktuálně to vypadá, že budou hokejisté izolováni od okolního světa před začátkem Českých her druhý týden v květnu až do konce šampionátu, s čímž Zohorna nemá problém. "To je ještě daleko, do té doby se může stát cokoliv. Chci se o nominaci porvat, jinak bych sem nepřijel. Uvidíme, jak to bude vypadat," řekl účastník tří světových šampionátů a olympijských her v Pchjongčchangu. "Manželka s tím samozřejmě souhlasila. Je ráda, když mohu hrát za národní tým. Máme skvělou rodinu, takže jsem věděl, že když odjedu, další ji pomohou," doplnil Zohorna.

Narození potomka mu logicky změnilo život. "Člověk už neřeší kraviny. Volný čas věnuji malému a manželce, v tom se to změnilo nejvíc. Dříve jsem třeba sledoval filmy a život byl trošku jiný. Není to ale taková změna, že by člověk šel z hezkého života do špatného. Veškerý čas se točí kolem prcka, řekl bych, že to dalo životu smysl," uvedl Zohorna, který se doma zapojuje do všech činností. "Kromě kojení," pousmál se.

Možnost zabojovat o start na MS je pro něj ze sportovního pohledu nejvíce. "Vždy jsem rád reprezentoval, a když jsem mohl, tak jsem nikdy pozvánku neodmítl. Jsem rád, že mohu o mistrovství zabojovat. Hokej zase dává smysl," řekl Zohorna.

V příštích týdnech bude také rozhodovat o své budoucnosti a dalším angažmá. Zda bude chtít pokračovat v extralize, nebo se vrátí do KHL, kde řadu sezon úspěšně působil, nyní nechtěl specifikovat. "Je to v jednání a řešíme nějaké varianty. Časově to nemusíme hrotit, i když bych nechtěl čekat do července nebo do srpna," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články