Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Změny v týmu na Švýcarských hrách. Končí nemocní Pýcha a Sklenička, tým doplnil Zábranský

Kvůli nemoci nastaly změny. Čeští hokejisté se musejí ve zbytku Švýcarských her obejít bez obránců Pavla Pýchy a Davida Skleničky. Na přesun z Helsinek do Fribourgu se k výběru kouče Kariho Jalonena připojil bek Libor Zábranský mladší. V sobotu čeká českou reprezentaci od 20:15 duel s domácím Švýcarskem a v neděli od 16:30 zakončí vystoupení na druhém dílu Euro Hockey Tour zápasem proti Švédsku. Přímé přenosy vysílá ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Finsko – Česko

Pýcha po přesunu z Prahy do Helsinek neabsolvoval s národním týmem ani čtvrteční rozbruslení a nezasáhl do úvodního duelu s Finskem, který Češi vyhráli 3:2. Sklenička v zápase nechyběl.

Zábranský, syn Jalonenova asistenta a hráč Jukuritu Mikkeli, se představil už na listopadovém turnaji Karjala. Ve Fribourgu dostane možnost rozšířit dosavadní počet osmi reprezentačních startů.

Jalonen s asistenty Liborem Zábranským starším a Martinem Eratem mají k dispozici dva brankáře, sedm obránců a patnáct útočníků. Kouč poděkoval zástupcům Mikkeli, že mu vyšli vstříc. Jukurit hrál v úterý odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů s Luleou, o den později ligový zápas v Turku a v pátek hostí Jyväskylä.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Švýcarských hrách končí nemocní Pýcha a Sklenička

„Je to vždycky o dohodě s kluby. Nechtěl jsem brát hráče z Mountfieldu (Hradce Králové), Rögle, Luley, Zugu a Jukuritu, protože hráli Ligu mistrů. Bez Pýchy a Skleničky jsme měli šest obránců, volal jsem kouči Jukuritu Ollimu Jokinenovi, jestli by bylo možné vzít Libora Zábranského. A on řekl, že je. Že sice mají zápas, ale v pořádku,“ řekl Jalonen.

„Komunikujeme s kouči. Je to vždycky výhodné pro obě strany. My jim můžeme pomoct, že tady hráči získají sebevědomí. Stejné je to z druhé strany, že oni pomáhají nám. V extralize je to s trenéry stejné. Máme informace, když jsou hráči zranění nebo nemocní. V takovém případě je nemá cenu brát do reprezentace,“ doplnil Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články