Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Finové narazili na zeď jménem Hrubec, Češi znovu vyzráli na mistry světa

Tentokrát to byl výsledkově povedený vstup do turnaje Euro Hockey Tour. Přes drtivý tlak Finů ve druhé třetině národní tým obstál v úvodní zkoušce Švýcarských her a v Helsinkách zvítězil 3:2. Češi tak porazili mistry světa a olympijské vítěze z poslední sezony i podruhé v aktuálním ročníku. Týmy se po utkání přesunou do Fribourgu, kde bude turnaj pokračovat. Přímý přenos duelu Švýcarsko – Česko sledujte v sobotu na ČT sport a ČT sport Plus od 20:05.

Čeští reprezentanti pod vedením finského kouče Kariho Jalonena přidali po listopadové výhře 5:2 na Turnaji Karjaly v Turku další triumf nad výběrem Suomi, který v roce 2022 ovládl olympiádu v Pekingu i domácí světový šampionát.

První dvě české branky padly v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, když se na začátku zápasu nejprve prosadil Matěj Stránský v úvodní početní výhodě po efektní kombinaci, a po něm ujel v šesté minutě v oslabení Ondřej Beránek a střelou mezi betony překonal Larmiho. V úplném závěru přidal pojistku po teči David Tomášek.

Klíčovou postavou národního týmu se stal Šimon Hrubec. Český gólman předvedl při návratu do reprezentace téměř perfektní výkon a zaznamenal 30 úspěšných zákroků. Vyřešil několik těžkých situací zejména ve druhé třetině při dlouhém tlaku domácích, zvládl i několik přečíslení dvou na jednoho včetně velké šance Pakarinena a proti střele Nikua mu pomohla i tyčka.

"Jsem hrozně rád za výhru. Kolikrát máte dobré zápasy a stejně dostanete čtyři góly. Někdy máte špatné zápasy a vychytáte nulu. Dneska to bylo relativně dobré," hodnotil Hrubec. "Tam se to lámalo. Kdybychom šli za jakéhokoliv jiného stavu po dvou třetinách než 2:0, ještě zápas mohl vypadat jinak," uvedl.

Nakonec ho šťastně překonal až v 50. minutě Eronen, jehož střela vyletěla po Hrubcově zákroku vysoko nad hlavy hráčů a nakonec se smolně snesla do branky i s přispěním couvajícího Hrubce. "Ten si budu pamatovat asi napořád. Ale nemůžu se rouhat, protože kolikrát jsem měl předtím štěstí. Vyletělo to nahoru… Upřímně, myslel jsem si, že puk už vyletěl do sítě," řekl k nešťastnému okamžiku Hrubec.

Po Tomáškově zásahu pak ještě jednou snížil Kemppainen, ale vyrovnat se už Finům nepovedlo. "Jsem strašně rád, že jsem zpátky v nároďáku a začal jsem výhrou," dodal Hrubec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články