Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Změny v Chomutově pokračují, z Oulu přichází Huml

Chomutov - Hokejový Chomutov posílil útočník Ivan Huml. Čtyřiatřicetiletý hráč se zkušenostmi z NHL působil posledních šest sezon ve finském Oulu, se kterým získal v letech 2014 a 2015 mistrovský titul.

Ivan Huml
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Huml hrál za Kärpät od ledna 2011, kdy přišel z Komety Brno. V uplynulé sezoně si připsal v 55 zápasech základní části 21 bodů za devět branek a 12 asistencí. V osmi duelech play-off zaznamenal jednu branku. Za sebou má Huml také angažmá v zámoří, za Boston v NHL sehrál 49 utkání a nasbíral 18 bodů za šest gólů a 12 přihrávek. Ve Finsku hrál také za TPS Turku a ve Švédsku hájil barvy celku Mora IK.

Chomutov pro něj bude čtvrtým extraligovým působištěm po mateřském Kladnu, Českých Budějovicích a Kometě. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě 218 utkání a 96 bodů za 40 gólů a 56 asistencí. Na kontě má také 21 duelů v české reprezentaci a dvě branky, ale naposledy oblékl dres národního týmu v únoru 2008.

Huml je pro Piráty třetí ofenzivní posilou po Slovákovi Dávidu Skokanovi ze Slovanu Bratislava a Petru Koblasovi z Karlových Varů. Přišli také obránci Tomáš Kudělka z Vítkovic, Kanaďan Brett Flemming z Bolzana či brankář Ján Laco z Barysu Astana.

V Chomutově nastaly také změny v managamentu. Do pozice výkonného ředitele byl jmenován David Dinda, který v uplynulých letech zastával funkci ředitele marketingu. Klub tak reagoval na situaci, kdy jedná s městem o podpoře a hrozí přesunem extraligové licence do jiného města. "Téměř si to žádá krizového manažera," uvedl statutární ředitel Pirátů Jaroslav Veverka mladší.

"Uvědomujeme si, že v následujícím období budeme svádět náročný boj o přízeň našich partnerů, fanoušků i laické veřejnosti, a nejen z těchto důvodů jsme se rozhodli nabídnout řízení klubu Davidovi, který je v managementu Pirátů už velmi dlouho a dobře zná nejen všechny zaměstnance, ale i prostředí, ve kterém se denně pohybujeme," uvedl Veverka.

Už dříve odešel sportovní manažer Boris Čapla, jehož práci zčásti převzal kouč Vladimír Růžička. Sportovního ředitele mládeže Jaroslava Lišku nahradil Růžičkův asistent Jan Šťastný. "Aktuální situace nás nutí dívat se na věci okolo sebe velmi pečlivým ekonomickým okem. I proto jsme už po sezoně nahradili dva vysoké manažery z vlastních zdrojů," dodal Veverka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články