Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Finové otočili duel se Švédy. Gólman Tuohimaa se blýskl gólem přes celé kluziště

Švédové vedli na Channel One Cupu v derby nad Finskem po trefě Brodina, ale poté začali úřadovat hráči Suomi. Čtyřmi góly výsledek otočili a při závěrečné power-play soupeře se trefil brankář Tuohimaa do prázdné brány Švédů a upravil na konečných 5:1. Zapsal se tak do historie, v rámci Euro Hockey Tour je prvním gólmanem s tímto počinem.

Utkání Finsko – Švédsko
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

Úvodní dějství příliš vzruchu nenabídlo. Švédové si během něho zahráli dvakrát v početní výhodě, přičemž v té první zahrozil Pääjärvi, ale stavem nepohnul. A nepodařilo se to pak na druhé straně ani Finům, jejichž největší šanci spálil Suomi.

Góly padaly až od druhé části. Ve 24. minutě pálil Sylvegard, Tuohimaa vyrazil kotouč ramenem do spoluhráče Niemeläho a puk od dojíždějícího Brodina zamířil do branky. Platnost gólu potvrdil sudí u videa a Švédové vedli.

Finové kontrovali v přesilovkách. Puljujärvi v polovině zápasu parádní ranou zblízka vyrovnal, velkou šanci pak promarnil Palmu, ale v 37. minutě Karjalainen tečí Kemiläinenovy rány dovršil obrat.

V úvodu třetí třetiny Tuohimaa vychytal Wikstranda. Pak už zase úřadovali mistři světa Finové a Aaltonen zvýšil na 3:1. V 58. minutě se pak Tömmernesovi nepodařilo vyhodit kotouč z brankoviště, trefil gólmana Reideborna a Puustinen protlačil puk za brankovou čáru.

Skvělý kousek pak předvedl finský brankář Tuohimaa. Při power-play Švédů se k němu dostal puk, gólman si ho na hraně brankoviště srovnal na holi a přes celé kluziště dokázal zamířit naprosto přesně. Petersson se sice ještě snažil kotouč dojet, ale nestihl to.

Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:

Finsko - Švédsko 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 30. Puljujärvi (M. Aaltonen, H. Ikonen), 37. Karjalainen (Kemiläinen, M. Aaltonen), 44. M. Aaltonen (Julius Nättinen, Puljujärvi), 58. Puustinen (Julius Nättinen, Palmu), 59. Tuohimaa - 24. Brodin (Lööv, Sylvegard). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 4718.

Finsko: Tuohimaa (59. Laurikainen) - Niemelä, Koivisto, Kemiläinen, Lindbohm, Seppälä, Reunanen, Eronen, Friman - Puljujärvi, M. Aaltonen, Julius Nättinen - Peltola, Siikonen, Palmu - Karjalainen, Björninen, Ikonen - Suomi, Paajanen, Puustinen. Trenér: Jukka Jalonen.

Švédsko: Reideborn - Lööv, Wikstrand, Andersson, Dahlbeck, Lundberg, Tömmernes - Strömwall, Ljungh, Pääjärvi - Zaar, Rasmussen, A. Petersson - Brodin, Händemark, Sylvegard - Rydahl, L. Johansson, Bristedt. Trenér: Johan Garpenlöv.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články