Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Rusové dotahovali ztrátu marně, v Moskvě podlehli Švédům o gól

Sborná nezvládla vstup do domácího Channel One Cupu. Druhý turnaj Euro Hockey Tour odstartovali Rusové porážkou 3:4 se Švédskem, když se Seveřany prohrávali už 0:3. Kirill Kaprizov sice dvěma góly v závěru snížil, ale srovnat se už svěřencům Alexeje Kudašova nepodařilo. Švédové mají první výhru v sezoně.

Utkání Rusko – Švédsko
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

Švédové se ujali vedení ve čtvrté minutě, kdy při vyloučení Mironova využil přesilovku Petersson. Po přihrávce Pääjärviho překonal z pravého kruhu Samonova střelou do bližšího horního rohu branky. V čase 11:43 zvýšil povedenou střelou Brodin.

Tříbrankový náskok získali Seveřané po 108 sekundách druhé části, kdy se trefil z levého kruhu Strömwall a Samonova vystřídal v brance sborné Sorokin. Na konci druhého dějství překonal Johanssona jako první Šipačov a v 52. minutě snížil na rozdíl jedné branky Kaprizov.

Hned za 39 sekund vrátil Švédsku dvoubrankový náskok Zaar a v 54. minutě už jen zkorigoval výsledek v přesilové hře opět Kaprizov. Švédové oplatili Rusku listopadovou porážku z Helsinek 4:5 po samostatných nájezdech.

Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:

Rusko - Švédsko 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)

Branky: 37. Šipačov (Kuzmenko, Mironov), 52. Kaprizov (Rafikov, Grigorenko), 54. Kaprizov (Šipačov, Slepyšev) - 4. A. Petersson (Pääjärvi, L. Johansson), 12. Brodin (Händemark), 22. Strömwall, 53. Zaar (Rasmussen). Rozhodčí: Heikkinen, Vikmar (oba Fin.) - Bersenov, Judin (oba Rus.). Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 12 680.

Rusko: Samonov (22. I. Sorokin) - Vojnov, Něstěrov, Ožiganov, Rafikov, Mironov, Marčenko, Dronov, Ljamkin - Kaprizov, Šipačov, Grigorenko - Burdasov, Tkačov, Kuzmenko - Žafjarov, K. Semjonov, Barabanov - Ketov, P. Karnauchov, Slepyšev - Jakimov. Trenér: Alexej Kudašov.

Švédsko: L. Johansson - Lööv, Wikstrand, Hansson, Dahlbeck, Tömmernes, E. Johansson - Strömwall, Ljungh, Pääjärvi - Bristed, Rydahl, Bromé - Zaar, Rasmussen, A. Petersson - Brodin, Händemark, Sylvegard. Trenér: Johan Garpenlöv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články