Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zámořská liga? Pořád je to v rozjezdu. Spousta z nás nemá ještě ani podepsané smlouvy, tvrdí Vanišová

Počátkem nového kalendářního roku se má v zámoří rozjet nová elitní soutěž v ženském hokeji. Professional Women's Hockey League (PWHL) chce vykročit ve stopách mužské NHL. A na její očekávaný start se chystají také české hráčky – včetně útočnice Terezy Vanišové. Přímé přenosy zápasů české ženské reprezentace z turnaje Euro Hockey Tour v Německu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 8. do 11. listopadu ve středu, pátek a sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vanišová vyhlíží start elitní zámořské soutěže

V březnu tohoto roku vystřelila útočnice Toronto Six Tereza Vanišová svému klubu Isobel Cup ženskou obdobu slavného Stanleyova poháru. Sama získala prestižní trofej potřetí v řadě. O další výzvy už bude v zámoří usilovat v nové soutěži.

Draftem PWHL v září prošly kromě Vanišové i čtyři další Češky – spoluhráčka Vanišové z Montrealu Dominika Lásková, Aneta Tejralová, Kateřina Mrázová a Denisa Křížová.

Program vysílání:

Středa 8. 11.: Česko – Finsko (16:05 ČT sport a ČT sport Plus).

Pátek 10. 11.: Česko – Dánsko (15:00 ČT sport Plus).

Sobota 11. 11.: Německo – Česko (14:30 ČT sport Plus).

Přípravy na lednový start nové soutěže jsou ale spíše pozvolné. "Spousta z nás nemá ještě ani podepsané smlouvy, takže pořád je to fakt v rozjezdu. Prvních čtrnáct dní tam budeme víceméně jenom na kempu," uvedla Vanišová.

České hráčky absolvují příští týden reprezentační turnaj. Až po něm se přesunou do Severní Ameriky. Funkcionáři zámořské soutěže mezitím musejí dořešit organizační náležitosti v souvislosti se startem ligy. Jisté je, že ji bude hrát jen šest týmů – Spojené státy bude zastupovat Boston, New York a Minnesota, Kanadu zase Toronto, Ottawa a Montreal.

"Já se spíš těším, protože si myslím, že to bude dobrá úroveň, vzhledem k tomu, že tam budou víceméně všechny hráčky světa. Měly by tam být ty nejlepší, tak spíš převažují pozitivní pocity," řekla Vanišová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články