Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Za gól jsem šťastný, ale vždycky mě štve, když prohrajeme, litoval Chlapík

Jako jediný našel recept na brankáře Marcuse Högberga, ale proti Švédům to na body nestačilo. Filip Chlapík musel společně s českým výběrem strávit v Českých Budějovicích porážku 1:4 v rámci Turnaje Karjaly na úvod nové sezony Euro Hockey Tour. Přímý přenos utkání Finsko – Česko sledujte na ČT2 a ČT sport Plus v sobotu od 15:20.

"Za gól jsem šťastný, ale vždycky mě štve, když prohrajeme. Po dvou rychlých gólech, které jsme dostali, jsme sice snížili, ale hned potom zase Švédové přidali třetí gól. My jsme také měli šance, ale neproměnili je," řekl Chlapík. Ale právě bývalý útočník Sparty byl jediným hráčem národního týmu, který příležitost využil. Ve 41. minutě se u mantinelu uvolnil s pukem a vystartoval ke švédské brance. "Viděl jsem, že se to tam otevřelo, hodil jsem to na bránu a padlo to tam," uvedl český reprezentant.

Přestože Švédové nastoupili pod novým trenérem Samem Hallamem, útočníka Ambri-Piotty nijak nepřekvapili. "Já si myslím, že oni vždycky hrajou takový technický styl. Můj pocit je, že pokaždé je to z jejich strany podobné," uvedl Chlapík.

Podle něj byla ale mnohem více svízelná nejistota kolem toho, zda se zápas dohraje. Rozhodčí utkání ve druhé třetině kvůli prasklině v ledu přerušili skoro na hodinu. "Nikdy jsem to nezažil, bylo to nepříjemné, ale pro oba týmy to bylo stejné, takže si na to nemůžeme moc stěžovat," uvedl.

Hráči nejprve chvíli zůstali na ledě a čekali, co se bude dít. Poté, když se závada na ledě ukázala jako složitější, jejíž oprava zabere víc času, zamířili hokejisté do kabin. "Bavili jsme se mezi sebou, co z toho vznikne. Vždycky po 15 minutách jsme se dozvěděli nové informace. Já osobně jsem měl chuť to dohrát. Je to zápas za národní tým, a kdyby se zrušil, tak by mě to moc mrzelo," řekl Chlapík.

S definitivním rozhodnutím o pokračování zápasu přišel do kabiny reprezentační kapitán Roman Červenka. Hráči se tak po více jak padesátiminutové přestávce opět museli dostat do tempa. "Bylo to nepříjemné, ale ta pauza byla stejně dlouhá pro oba týmy," uvedl reprezentační útočník, který se nyní s národním týmem přesune do Finska, kde se Češi v dalších zápasech Turnaje Karjaly utkají s domácím výběrem a Švýcary.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články