Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Holík se na Švédských hrách nepředstaví. V nominaci ho nahradil Zdráhal

Měl se ukázat v reprezentačním dresu po delší odmlce, ale z dalšího startu za národní tým sešlo. Petr Holík z Komety Brno se omluvil z rodinných důvodů a v nominaci na Švédské hry v Malmö ho zastoupil další útočník Patrik Zdráhal z Litvínova. Třetí díl Euro Hockey Tour je na programu příští týden od čtvrtka do neděle, zápasy nabídne Česká televize v přímých přenosech na ČT sport, ČT2 a webu ctsport.cz.

Patrik Zdráhal
zdroj: Reuters autor: Maxim Šemetov

Kouč Filip Pešán chtěl původně jako náhradu pozvat Lukáše Rouska ze Sparty, ale musel hledat jinde. "Klub ho (Rouska) omluvil ze zdravotních příčin," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Zdráhal si v této sezoně v dresu Litvínova, kam přišel loni v létě po působení v mateřských Vítkovicích a Plzni, připsal v 38 zápasech 22 bodů za devět branek a 13 asistencí. Na Channel One Cupu ve dvou zápasech nebodoval. Celkem má na kontě v národním týmu 12 zápasů, gól a asistenci.

Co ovlivnilo nominaci trenéra Filipa Pešána? A jaký bude plán vysílání na ČT? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Holík se měl představit v reprezentaci poprvé od února 2019. V této extraligové sezoně odehrál 35 zápasů a zaznamenal 33 bodů (8+25).

Do turnaje, který se bude hrát kvůli pandemii koronaviru stejně jako předešlé dva díly EHT v uzavřené "bublině", vstoupí český tým ve čtvrtek 11. února zápasem od 19:00 proti domácímu Švédsku. Další dvě utkání začnou vždy v poledne – v sobotu proti Finsku a v neděli proti Rusku.

Všechny české zápasy bude vysílat Česká televize v plné délce, ve čtvrtek na ČT sport a o víkendu na ČT2.

Je nám líto, video expirovalo.
Pešán nominoval pro Švédské hry tři nováčky
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články