Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Z gólové přestřelky vyšli vítězně Švédové, kteří přetlačili Finy v nájezdech

Zpočátku ospalé severské derby v rámci Švýcarských her se proměnilo od druhé třetiny v brankové dostihy, které nakonec ovládli Švédové po výhře 4:3 na samostatné nájezdy. Tři korunky v utkání dvakrát vedly, nakonec si ale po dílčím finském obratu vynutily prodloužení po vyrovnávací trefě Jespera Olofssona ve 46. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Švédsko

Švédové měli Finům co vracet, neboť na Turnaji Karjaly při úvodní akci Euro Hockey Tour prohráli 1:4. Tentokrát sahali dokonce po třech bodech v základní hrací době, jenže Finové dvakrát srovnali a skóre otočili na 3:2, když se prosadil Markus Granlund.

Skandinávský zástupce však přece jen utkání zachránil a po Olofssonově zásahu se šlo do prodloužení. V něm sahal po vítězné brance Bristedt po kombinaci s Tömmernesem, ale Finové nebezpečí odvrátili.

V nájezdech se nejprve blýskl Hartikainen povedenou fintou, kdy jednoruč nabral puk na čepel, ale nezakončil přesně. V šesté sérii se tak definitivně rozhodlo, když Lehtinena překonal Sörensen. Švédové uspěli i podruhé na turnaji v nájezdech, ve čtvrtek si poradili se Švýcary (3:2 SN).

Švýcarské hokejové hry ve Fribourgu, součást Euro Hockey Tour:

Finsko - Švédsko 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Ruohomaa (Niku, H. Pesonen), 41. Ikonen (Kemppainen, Suomi), 43. Markus Granlund (Hartikainen, Ruohomaa) - 25. Sörensen (Lundberg), 35. Heineman (Lindberg), 46. J. Olofsson, rozhodující sam. nájezd Sörensen. Rozhodčí: Lemelin (USA), Tscherrig - Cattaneo (oba Švýc.), Steenstra (Kan.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 2685.

Finsko: L. Lehtinen - Lepistö, Niku, Honka, Sund, Eronen, M. Koivisto, Vainio, Parikka - Hartikainen, Ruohomaa, Markus Granlund - Ikonen, Kemppainen, Suomi - Repo, Tyrväinen, H. Pesonen - Pakarinen, Tikka, Kuokkanen. Trenér: Jukka Jalonen.

Švédsko: Lindbäck - Djoos, Tömmernes, Nygren, Ekestahl Jonsson, Heed, Dahlbeck, C. Andersson - J. Olofsson, Wallmark, Emil Pettersson - Sörensen, J. de la Rose, Ejdsell - Kovacs, Lindberg, Lundberg - Heineman, D. Rasmussen, Bristedt - Eklind. Trenér: Sam Hallam.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články