Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vyrůbalík: Po vyřazení máme hlavy dole, ale sezona byla vynikající

Plzeň - Hokejisté Olomouce nedokázali prodloužit čtvrtfinálovou sérii s Plzní a po prohře 1:2 na západě Čech jim sezona skončila. Hanáci, kteří si po pátém místě v základní části zahráli play-off teprve podruhé v historii, podlehli Indiánům 1:4 na zápasy. Podobně jako v předchozích utkáních je srážela mizerná koncovka. Jedinou trefu si připsal až 14 vteřin před sirénou během hry bez brankáře olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík.

Martin Vyrůbalík
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Vždycky bezprostředně po vyřazení převládá zklamání. Sezonu jsme ubojovali a momentálně to brzké vypadnutí mrzí," prohlásil po utkání pětatřicetiletý bek. "Chtěli jsme ještě tu sérii vrátit k nám. První třetina od nás nebyla vůbec špatná, ale domácí se dostali do hry těmi našimi oslabeními. Dali gól z přesilovky, začali si věřit a začali trochu víc jezdit. Víc jsme se už potom nedokázali prosadit a domácí byli díky vedení na koni," zhodnotil průběh pátého čtvrtfinálového duelu Vyrůbalík.

Neproměňování přesilových her trápilo Kohouty po celou sérii. "Tam byl základní problém zápasu. Je to škoda a mrzí nás to," litoval nulové úspěšnosti Olomouce v početních výhodách. "Měli jsme celkově dost přesilovek, ale nedokázali jsme se v nich prosadit. Hlavně v druhém zápase to byl problém. Celkově to byl velký rozdíl, že domácí i dnes využili dvě a my žádnou," dodal zkušený obránce.

Po odvrácení vyřazení ve čtvrtém zápase se Hanáci tentokrát už konci sezony nevyhnuli. "Určitě jsme v sérii nechtěli prohrávat 0:2. Chtěli jsme jeden zápas v Plzni vyhrát. Měli jsme k tomu blízko v prvním zápase, ale bohužel jsme ho prohráli v prodloužení. Největší chybou byl ale třetí zápas. Doma jsme byli až moc nahecovaní a pramenily z toho chyby. Dostat doma 'osmičku' a takhle jednoduše prohrát nám nepomohlo. Snažili jsme se ještě potom tu sérii nastartovat. Určitě jsme nic nevypustili, ale bohužel jsme zvládli už vyhrát jen jeden zápas," řekl Vyrůbalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Olomouc

Za hlavní oporu svého týmu označil gólmana Branislava Konráda. "Braňo odchytal skvělé zápasy. Při tom debaklu ve třetím utkání jsme hráli špatně všichni. Sérii rozhodly naše hráčské výkony směrem dopředu. Tady jsme dali jen tři góly za tři zápasy a s tím můžeme těžko vyhrávat. To nejde," pojmenoval Vyrůbalík hlavní bolest Olomouce nejen v play-off.

"Teď krátce po vyřazení máme hlavy dole, ale postupem času, možná už i v autobuse cestou domů, bude převládat pocit, že byla sezona vynikající. Už jsem klukům po utkání poděkoval a časem si to uvědomíme. Celkově klobouk dolů, co kluci v sezoně předváděli," ocenil Vyrůbalík výkony účastníka loňské baráže, kterému se před sezonou nevěřilo. "Celkové hodnocení sezony je dobré. Udělali jsme přímý postup do čtvrtfinále, což od nás vůbec nikdo nečekal," uvedl nejproduktivnější olomoucký obránce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články