Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bednář hattrickem odvrátil vyřazení, Hradec se ještě podívá do Boleslavi

Hradec Králové - Mladá Boleslav nedokázala ukončit za nadějného vedení 3:1 na zápasy sérii s Hradcem Králové a na východě Čech prohrála 2:4. Největší zásluhu na výhře domácích měl Jaroslav Bednář, jehož tři góly výrazně přispěly k tomu, že se série za stavu 2:3 z pohledu Hradce ještě vrátí do Středočeského kraje.

Hradecký Ondřej Kacetl
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Úvod zápasu patřil trochu nečekaně hostům, kteří byli aktivnější. Brankáře Kacetla však nedokázali překonat ani v první přesilové hře. Východočeši poprvé vážněji zahrozili v 7. minutě, Kukumberg však svoji gólovou šanci po přečíslení dva na jednoho neproměnil. Podobně dopadl i o dvě minuty později Bednář.

Hradečtí si vytvořili střeleckou převahu a skóre otevřeli v 19. minutě. Dietz sice překonal Ritticha v přesilové hře, o žádnou kombinaci se však nejednalo. Domácí obránce zavezl puk za modrou a tvrdou střelou k tyči posunul Hradec do vedení.

V náporu pokračoval Hradec i ve druhé třetině. Ve 22. minutě sice zahrozil Musil, ale jinak měl mnohem více práce Rittich. Poradil si se zakončením Červeného a poté v přesilové hře i s pokusem Bednáře. Domácí hvězda se ale dočkala. Hosté měli velký problém s rychlými protiútoky Hradce, Bednář se však prosadil nečekanou střelou z úhlu, která Ritticha zaskočila.

Dvoubrankové manko hosty nabudilo a po druhé přestávce si vytvořili výraznou převahu. Výsledkem bylo i snížení Lence, který se dostal do samostatného nájezdu a překonal Kacetla. Středočeši se tlačili za vyrovnáním, v 50. minutě však chyboval v útočném pásmu Voráček a Červený s Bednářem po rychlém protiútoku přidali třetí hradecký gól.

A od největší předsezonní posily Hradce to nebylo vše. V dalším střídání přidal Bednář třetí gól a připsal si premiérový hattrick v sezoně. Na ledě to následně začalo jiskřit, což odstartoval Vantuchův atak na Urbana u mantinelu. Když byl pak vyloučen Vašíček, hráli hosté v pěti proti třem a Klepišovi se povedlo snížit. Více už Mladá Boleslav utkání nezdramatizovala ani při power play.

Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 19. Dietz (Mertl, Pavlas), 37. Bednář (Červený, Ihnacak), 50. Bednář (Červený), 51. Bednář (Červený, Ihnacak) - 44. Lenc (Musil, Hyka), 53. Klepiš (Klimenta). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 6208. Stav série: 2:3.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Pavlas, Čáp, Frühauf, Vašíček - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Bednář, Ihnacak, Červený - Honejsek, Kukumberg, Dej - Miškář, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Jarůšek, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, L. Pabiška - M. Látal, Bárta, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články