Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vsetín poprvé ztratil, ve vedení 1. ligy ale zůstává

Vsetínští hokejisté poprvé v letošní sezoně ztratili, když prohráli v 6. kole s Jihlavou 1:2. Přesto zůstali v čele tabulky o bod před Kolínem, který vyhrál doma nad pražskou Slavií 3:1 a předstihl Přerov. Zubr stejně jako Vsetín přišel o neporazitelnost, protože prohrál ve Frýdku-Místku 0:1 v prodloužení.

Za Jihlavu v Pelhřimově, který je spolu s Jindřichovým Hradcem dočasným působištěm Dukly kvůli stavbě nové haly, nastoupil poprvé brankář Jakub Neužil na střídavý start z extraligového Liberce a pomohl k výhře 19 úspěšnými zákroky. Ruský gólman Maxim Žukov, jenž do Vsetína přišel po dvouletém působení právě v Dukle, zůstal jen na střídačce a poprvé v sezoně nastoupil David Sachr.

Poprvé inkasoval v 5. minutě, kdy jej překonal z levého kruhu Petr Beránek. Ve druhé třetině nejdříve vyrovnal po přihrávce Jiřího Říhy Fin Riku Sihvonen, ale v čase 37:25 rozhodl ve prospěch celku z Vysočiny při hře čtyř proti čtyřem střelou z pravého kruhu Patrik Miškář. Úřadující vítěz druhé nejvyšší soutěže, který v baráži o extraligu neuspěl proti Kladnu, po úvodních třech prohrách potřetí za sebou zvítězil.

Kolín si v pondělí připsal první prohru v sezoně v Přerově (2:4) a proti Slavii se vrátil na vítěznou vlnu. V 6. minutě dostal Kozly do vedení mistr světa z roku 2010 Petr Koukal. Po polovině první třetiny sice odpověděl bek Jakub Matyáš, ale v čase 51:40 vrátil domácím náskok Adam Dlouhý a minutu před koncem pojistil výsledek v přesilovce bek Ján Niko, který využil toho, že se Roman Málek vydal ke střídačce kvůli power-play a po ztrátě puku Pražanů se nestihl včas vrátit do brankoviště.

Přerov, který má ještě jeden zápas k dobru, nenavázal na úvodní čtyři úspěchy. Neprosadil se ve Frýdku-Místku, který ukončil sérii tří porážek. Branku vstřelil v čase 62:22 Vlastimil Dostálek. Dvacetiletý gólman Patrik Švancara udržel ve třetí startu v první lize díky 33 zásahům poprvé čisté konto.

Zlín ani ve třetím domácím utkání po sestupu z extraligy po 42 letech nedokázal vyhrát a jediné dvě výhry v sezoně ze šesti duelů má z venkovních zápasů. Prostějovu zajistil teprve druhou výhru v ročníku Roman Vlach, který v 9. minutě otevřel skóre a přesně po čtyřech minutách nastavení i rozhodl. Za Berany se prosadil pouze Petr Mrázek, který 18 sekund před koncem první třetiny proměnil trestné střílení.

"Náš úvod byl mizerný, hráči ještě seděli v autobuse ze Sokolova. Deset minut nás soupeř prakticky nepustil k puku a výrazně nás v úvodu přestřílel. Poté se hra vyrovnala a ve druhé třetině jsme měli herní a střeleckou převahu. Pořád bojujeme se střeleckou potencí, která nám dělá problémy od začátku ligy," řekl klubovému webu trenér Zlína Rostislav Vlach po neúspěšném souboji se synem Romanem.

Šumperk na třetí pokus v sezoně poprvé vyhrál doma a zdolal Litoměřice 4:1. Draci vedli po přesilovkovém gólu Jiřího Průžka a trefě obránce Tomáše Drtila po první třetině 2:0. Ve 28. minutě snížil Přemysl Svoboda, ale v závěru utkání využil početní výhodu Šimon Jelínek a při power-play do prázdné branky ještě skóroval Lukáš Žálčík. Stadion, který v minulé sezoně ovládl základní část, prohrál čtvrtý ze šesti duelů.

Třebíč ve třetím utkání venku poprvé uspěla a v Chrudimi zvítězila nad Pardubicemi B 3:2. Dvěma góly to zařídil Ladislav Bittner.

První hokejová liga - 6. kolo:

Jihlava - Vsetín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Šumperk - Litoměřice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Zlín - Prostějov 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Frýdek-Místek - Přerov 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Kolín - Slavia Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Pardubice B - Třebíč 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články