Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vegas ukončilo odpor Dallasu a jsou ve finále Stanleyova poháru

Jednoznačným vítězstvím 6:0 uzavřeli hráči Vegas semifinálovou sérii Stanley Cupu, v níž Dallas porazili 4:2 na zápasy. Vegas podruhé v historii postupuje do finále play-off. V rozhodujícím duelu se třemi body blýskl William Karlsson. Vegas ve finále čeká Florida s bekem Radkem Gudasem. Pro Radka Faksu sezona skončila.

Hráči Vegas s pohárem pro vítěze Západní konference NHL
zdroj: Reuters

"Odehráli jsme nejlepší zápas v dosavadním průběhu play-off. Jsem rád, že přišel ve správný čas. Pokud bychom na dnešní výkon dokázali navázat i ve finále, bylo by těžké nás porazit," chválil svůj tým trenér Bruce Cassidy.

Hráči Vegas po dvou prohrách za sebou nenechali nic náhodě a v Dallasu si od začátku šli pro postupový čtvrtý bod. Ve čtvrté minutě otevřel skóre William Carrier a o deset minut později hosté po trefách Karlssona a Keegana Kolesara vedli již 3:0.

Ve druhé části se domácí marně zkoušeli dostat do tlaku. Na branku Adina Hilla vyslali jen pět střel a Vegas jejich pasivitu využili k navýšení náskoku. Čtvrtý trest přišel z hole Jonathana Marchessaulta. Kanadský forvard vstřelil devátý gól v aktuálním play-off a je po Karlssonovi druhým nejlepším střelcem týmu.

Ve třetí části hokejisté Stars svého soupeře přestříleli, góly ale dávali znovu jen Golden Knights. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Karlsson a v čase 52:25 šestým gólem pečetil postup Vegas Mike Amadio.

"Hokej je tvrdá hra. Nezasloužili jsme si vypadnout tímto způsobem. V prvním a druhém zápase jsme nezvládli prodloužení, to byly klíčové momenty série. Je to škoda, ale jsem na náš tým hrdý," řekl Tyler Seguin.

Gólman Hill kryl 23 střel Dallasu a vychytal druhé čisté konto v letošních vyřazovacích bojích. Domácí Jake Oettinger po šesti inkasovaných brankách zakončil duel s úspěšností pod 80 procenty. Po dvou skvělých výkonech dal americký brankář vzpomenout na nevydařené třetí utkání v sérii, ve kterém inkasoval třikrát během sedmi minut a střídal.

"Dostali jsme ho do situací, v nichž nemohl nic dělat. Není v brance od toho, aby vyhrával zápasy sám. Celou sezonu nás držel ve hře skvělými výkony a my jsme se mu takhle odvděčili. Je mi líto, že zakončil ročník takovým způsobem," řekl trenér Dallasu Peter DeBoer, jenž v sérii nedokázal vyzrát na své bývalé svěřence.

Po dvouzápasovém trestu za krosček na hlavu Marka Stonea se do sestavy Stars vrátil kapitán Jamie Benn. Zápas mu však stejně jako celému týmu nevyšel. Za necelých třináct minut na ledě zaznamenal dva záporné body. "Je škoda, že jsme sezonu zakončili takovým výkonem," litoval třiatřicetiletý útočník.

Finále Západní konference play-off NHL – 6. zápas:

Dallas – Vegas 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

Branky: 11. a 43. W. Karlsson, 4. Carrier, 14. Kolesar, 31. Marchessault, 53. Amadio. Střely na branku: 23:29. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Hill, 2. W. Karlsson, 3. Carrier (všichni Vegas). Konečný stav série 2:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články