Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vážně jsem si přál, abychom ten zápas vyhráli, řekl Kovář po 150. utkání v reprezentaci

Kapitán Jan Kovář byl šťastný, že čeští hokejisté zakončili Švédské hry v Malmö vítězně. Díky výhře nad Švýcarskem 2:1 v prodloužení si připsali druhý úspěch na turnaji a spravili si chuť po sobotní vysoké porážce s Finskem 1:6. Dvaatřicetiletý účastník sedmi mistrovství světa a dvou olympijských her si tak mohl vychutnat 150. zápas v národním týmu.

"Přemýšlel jsem nad tím, je to docela dost. Vážím si toho, že jsem měl možnost odehrát tolik zápasů. Je to hezké číslo. Vážně jsem si přál, abychom ten zápas vyhráli. Myslím, že můj první start byl taky proti Švýcarsku v Ambri. Jsem rád, že jsme vyhráli a dokázali jsme proměnit tu přesilovku v prodloužení," řekl Kovář.

Cílem podle něj nebylo po nepodařeném sobotním duelu začít až příliš opatrně, ale situaci komplikovala kvalita ledu. "Myslím, že i proti Finům jsme vstoupili do zápasu dobře. Teď jsme to udrželi déle a byl to takový náročný zápas. Puky moc neklouzaly, bylo tady velké teplo. Nebyl to asi moc pohledný hokej, ale o to víc si člověk váží toho, že jsme dokázali vyhrát," podotkl Kovář.

"Nechci se vymlouvat, ale led byl fakt hodně těžký. Myslím, že to bylo i hodně vidět, že to nebylo ono ta kvalita nahrávek. Všude možně to skákalo," řekl Kovář. "Po dvou třetinách to bylo 10:9 na střely, to není moc na koukání. Je těžké, aby na nás udělali nějaký faul, když nejdeme hrát jeden na jednoho přes hráče, ale bylo málo lidí, kteří si na tom ledě věřili na nějaké kličky, aby se to někde nezaseklo."

Český tým vedl od 6. minuty po brance Jakuba Fleka, ale v čase 55:15 vyrovnal Mike Künzle. "My jsme první dvě třetiny taky neměli nic extra nebezpečného. Pak jsme měli nějaké brejky, které jsme neproměnili. Kdybychom dali ještě jeden gól a utekli jim, tak se nám hraje mnohem líp. Mohli bychom kontrolovat hru," podotkl Kovář.

"Bohužel jsme nedali a oni dali gól z nějaké nahrávky z rohu, že se to tam poodráželo a skončilo to v naší brance. Koledovali jsme si o to, že jsme nedali o gól víc. Ale jsme rádi, že jsme dali my gól v prodloužení," doplnila opora švýcarského Zugu.

V kádru soupeře měl Kovář čtyři spoluhráče, ale hecování neproběhlo. "Před zápasem ani ne, ale znám se tam s většinou kluků a je to vždycky příjemné, hrát takhle proti známým a kamarádům. I proti spoluhráčům," uvedl.

Dojem ze dvou vítězných zápasů na turnaji mu ale celkově kazil souboj s Finskem. "Je dobré dvakrát vyhrát, odcházet z toho zápasu vítězně, i když to bylo dvakrát v prodloužení. Ale určitě nejsem spokojení se zápasem s Finskem. To budeme upřímní, to se nám hrubě nepovedlo," dodal Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články