Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V Kunlunu mi nic nechybí. Je to severoamerický tým v Číně, líčí Hrubec

Šimon Hrubec zůstává v KHL, kde bude znovu hájit barvy čínského Kunlunu. Český brankář bude v klubu moci navázat na vydařenou minulou sezonu. Momentálně je Hrubec v Česku, kde stejně jako ostatní musí přestát současná opatření.

"Jsem rád, že v této složité situaci jsme domluveni, mám práci na další rok a plat. Z hokejového hlediska jsem rád, že pokračuji v KHL a organizaci, jako je Kunlun, protože je to severoamerický tým v Rusku, respektive v Číně. Nemám si na co stěžovat, jsem tam spokojený," řekl Hrubec.

Účastník loňského mistrovství světa odešel do Kunlunu před rokem z Třince. Ve svém prvním zahraničním angažmá je spokojený. "Ohromně mě posunulo trénování Američanů a Kanaďanů, jak k tomu přistupují. Ze začátku tam člověk musí podřadit, aby stíhal tempo. Když si na to poté zvyknete, tak zápasy jsou skoro jednodušší než tréninky," pousmál se Hrubec.

I nadále by v klubu měl tvořit brankářskou dvojici s Američanem Jeremym Smithem. "Má podepsanou smlouvu i na další sezonu a žádné zprávy, že by neměl pokračovat, nemám. Když bude pokračovat, budu rád. Je to opravdu kvalitní gólman a jen konfrontace s nejlepšími vás posune dál. Uvidíme, jak to bude a jak nám případně rozloží zápasy," uvedl.

"Jednali jsme asi se čtyřmi týmy, ale nakonec to dopadlo takhle a rozhodl jsem se pro Čínu, i když to vypadá, že možná ani v Číně v příští sezoně sídlit nebudeme. A popravdě řečeno, kdybychom hráli někde v Rusku, byla by to výhra v jackpotu," poukázal rodák z Vimperka na možnost, že by Rudá Hvězda hrála domácí zápasy v jiné destinaci než Pekingu.

Hrubec i celý tým strávili závěr základní části mimo Peking, celosvětová pandemie koronaviru totiž začala v Číně. "Abych se přiznal, tak jaká je teď situace v Číně, moc nesleduji. Spíše to sleduje moje okolí. Stejné je to i u nás. Samozřejmě, že vím, že je karanténa, a dodržuji pravidla, která se vyhlásí. Aby mi ale doma jela celý den televize, to ne. Stačí ráno a večer zjistit, co je nového," přiznal Hrubec, který tráví čas s rodinou na jihu Čech.

V příštích dnech se ale zřejmě přesune na pár dní do Třince. "Uvidíme, jestli se pak vrátíme na jih, nebo zůstaneme v Třinci," řekl Hrubec, jenž se po skončení klubové části sezony připravoval s ohledem na možný start na mistrovství světa s Českými Budějovicemi. Teď už ale netrénuje.

Šampionát ve Švýcarsku se prakticky jistě neuskuteční a bezpečnostní opatření tréninky značně komplikují. Navíc do začátku další sezony je daleko. "Zrovna teď mě ale brácha přemlouval, ať si s ním jdu zaběhat, že už je to pro něj doma náročné. Tak se asi půjdeme proběhnout, doma už je toho dost," pousmál se Hrubec. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články